DORH

Protiv požeškog župana Tomaševića podignuta optužnica

P. N.

Optužnica je podignuta zbog obiteljskog nasilja, odnosno zbog 'počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u vezi članka 117. stavak 1. KZ/11."



Protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića požeško Općinsko državno odvjetništvo je 29. prosinca 2017. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu, objavio je DORH, koji ne navodi županov identitet već samo da je riječ o 56-godišnjem hrvatskom državljaninu, javlja televizija N1.


Optužnica je podignuta zbog obiteljskog nasilja, odnosno zbog ‘počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u vezi članka 117. stavak 1. KZ/11.”


“Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu”, navodi DORH u priopćenju.