Problem plaća

Plenković: Radi se na dugoročno održivom rješenju za ‘Đuru Đakovića’

Hina

Foto  Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

»Moramo naći jednu premosnicu, kako bi osigurali proizvodnju, a i financiranje za slijedećih nekoliko godina. U tome će procesu Ministarstvo obrane odigrati presudnu ulogu«, poručio je premijer Plenković



PLETERNICA Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak u kako Vlada radi na tome da se osigura plaća radnicima »Đure Đakovića« te isto tako i na dugoročno održivom rješenju, a u tome će procesu »Ministarstvo obrane odigrati presudnu ulogu«.


Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Pleternice, u povodu dana grada premijer Plenković je tako odgovorio na novinarski upit ima li poruku za radnike »Đure Đakovića« te planira li ih doći posjetiti u Slavonski Brod.


»Moramo naći jednu premosnicu, kako bi osigurali proizvodnju, a i financiranje za slijedećih nekoliko godina. U tome će procesu Ministarstvo obrane odigrati presudnu ulogu«, poručio je premijer Plenković.




Dodao je kako u ovome trenutku ne želi govoriti o tome tko bi mogao biti strateški partner »Đure Đakovića«.


»Imamo jedan cijeli koncept, kako da osiguramo posao za Đuru Đakovića«, a to znači i plaće za radnike za idućih nekolko godina«, istaknuo je premijer Plenković.


Na opasku novinara kako su radnici te tvrtke i dalje u štrajku i boje se mogućeg stečaja odgovorio je: »Riješit ćemo plaće«.