Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Ispis članka: Petir: Nijedna država koja 'drži do sebe' ne dovodi u pitanje ugovore sa Svetom Stolicom - Novi List

NoviList.hr

Petir: Nijedna država koja 'drži do sebe' ne dovodi u pitanje ugovore sa Svetom Stolicom

Reakcija na prosvjed

14. listopad 2017 20:52

Napisao: HINA

»Svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje«, rekla je Petir, ali i dodala kako ne vjeruje da će taj prosvjed polučiti bilo kakve rezultate jer se, kaže, treba podsjetiti da u europskoj civilizaciji i kulturi baštinimo kršćanske korijene te da se 90 posto građana Hrvatske izjasnilo katolicima

Snimio Darko JELINEK

ZAGREB/KARLOVAC Europarlamentarka Marijana Petir u subotu je u Karlovcu rekla kako nijedna država koji 'drži do sebe' ne dovodi u pitanje ugovore koje ima potpisane sa Svetom Stolicom, iako svatko ima pravo izraziti drugačije mišljenje komentirajući tako prosvjedni skup u Zagrebu u organizaciji Pokreta za sekularnu Hrvatsku, Udruge »Protagora« i Udruge LiberOs i njihovu poruku da je raskid ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske potreban jer krši ustavno načelo odvojenosti Crkve i države.

»Svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje«, rekla je Petir, ali i dodala kako ne vjeruje da će taj prosvjed polučiti bilo kakve rezultate jer se, kaže, treba podsjetiti da u europskoj civilizaciji i kulturi baštinimo kršćanske korijene te da se 90 posto građana Hrvatske izjasnilo katolicima.

Valjda se računa i mišljenje većine. Niti jedna država koji 'drži do sebe' ne dovodi u pitanje ugovore koje ima potpisane sa Svetom Stolicom, iako svatko ima pravo izraziti i drugačije mišljenje. Smatram da su ugovori s Vatikanom na dobroj osnovi, da ih ne treba dirati ili mijenjati, ocijenila je Petir te upitala sjećamo li se tko je prvi priznao samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku?