Kinesko ulaganje

PRVI DETALJI NOVE KANTRIDE Uz stadion se grade hotel i biznis centar, a moguće i nova marina

P. N.

Arhiva NL / simulacija NK Rijeka

Arhiva NL / simulacija NK Rijeka

Za godinu dana bi trebali potpisati i konkretan ugovor o realizaciji projekta izgradnje nogometnog stadiona prema UEFA-inim standardima, hotela i poslovnog centra u Rijeci, a suradnja se možda proširi i na izgradnju marine



Kineska tvrtka Top International Engineering Corporation (TIEC) potpisala je danas s hrvatskim partnerima dva ugovora: s tvrtkom Stadion Kantrida o suradnji na projektu izgradnje novog nogometnog stadiona u Rijeci s pratećim sadržajima, hotelom i biznis centrom, te sa tvrtkom Eco Consult o suradnji na projektima korištenja obnovljivih izvora energije s ciljem smanjenja emisije štetnih plinova.


Priopćenjem su se oglasili i iz NK Rijeke, a prenosimo ga u cijelosti.


U petak je u Dubrovniku potpisan Memorandum o razumijevanju oko projekta izgradnje budućeg stadionskog kompleksa Kantrida između predstavnika tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. i predstavnika kineskog TIEC – a (Top International Engineering Corporation) .




Memorandum je potpisan u sklopu susreta najviših kineskih političkih dužnosnika i gospodarstvenika i njihovih kolega iz 16 zemalja srednje i istočne Europe.


Tekst memoranduma o razumijevanju uobičajeno sadrži opis dogovora između dvije poslovne stranke, a u ovom konkretnom slučaju iskazan je interes za suradnju na projektu gradnje stadionskog kompleksa Kantrida.


TIEC je korporacija koja zapošljava više od 20.000 ljudi i bavi se investicijskim projektima i građenjem, a osim u Kini djeluje i na međunarodnom tržištu.


Korporacija djeluje od 1950. godine i gradi ceste, aerodrome, bolnice, zgrade i ostale građevine u zemljama diljem svijeta, a izgradila je i nacionalni stadion u Capo Verdeu. Za svoje radove primili su brojne strukovne nagrade.


Grad Rijeka je, kao suvlasnik HNK Rijeka i vlasnik terena, također uključen od samog početka u razgovore s kineskim partnerom.


Predstavnici Stadion Kantrida d.o.o. i HNK Rijeka predstavili su projekt stadionskog kompleksa Kantrida mnogim potencijalnim investitorima, a najveći interes pokazale su dvije kineske i jedna njemačko-švicarska korporacija.


TIEC-a je bio najkonkretniji i sa zadovoljstvom možemo konstatirati da je postavljen formalno-pravni temelj za izgradnju željno iščekivanog stadiona na Kantridi.