Prognoza

Na Kvarneru crveno upozorenje zbog olujne bure, u unutrašnjosti će kiša tijekom dana prijeći u snijeg

P. N.



Danas će biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na jugu Dalmacije. Uz zahladnjenje kiša će u Gorskom kotaru već ujutro prijeći u susnježicu i snijeg, a od sredine dana snježne oborine moguće su i ponegdje u nizinama unutrašnjosti. Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu bura u jačanju na jaku i olujnu. Zahladit će. 


Zbog jake bure koja će prema kraju dana prijeći u olujnu i imati udare do čak 130 kilometara na sat za područje Kvarnera oglašen je crveni meteoalarm. 


Danas će posvuda pasti temperatura, a kišu će na kopnu sve češće zamjenjivati snijeg, ne samo u gorju, gdje je mjestimice počeo padati već tijekom ponedjeljka, nego i u nekim nizinama, gdje je tanji snježni pokrivač moguć i u još hladniju srijedu. Osjećaj hladnoće će, piše HRT, pojačavati vjetar.




Od srijede još hladnije uz negativnu jutarnju temperaturu, a najviša dnevna većinom će biti oko 0 °C ili samo malo viša. Tek za vikend moguće je malo toplije. Pritom će biti uglavnom bez oborina, ponegdje s maglom, a samo će još u srijedu biti mjestimičnog snijega, poglavito na istoku i u Lici.


Na Jadranu u srijedu još hladnije i vjetrovitije nego u utorak, s često jakom burom, mjestimice i olujnom. Bura će krajem tjedna oslabjeti i okrenuti na jugo.


Prevladavat će suho i sunčano, a kiša je moguća uglavnom u srijedu i petak na jugu, u nedjelju i drugdje. Temperatura zraka za vikend ponovno u porastu.