NEPRIHVATLJIVO, PRIMITIVNO, DIVLJAČKI: Plenković osudio napad na Braču i pozvao na oštre sankcije

Hina

snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre

snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre

Plenković je poručio da "u ovakvoj Hrvatskoj, modernoj Hrvatskoj koja je riješila sve svoje strateške nacionalne zadaće, koja želi biti uključiva, koja želi društvo koje je tolerantno i poštuje svoje tradicionalne vrijednosti, nema mjesta takvim ispadima".



ZAGREB – Predsjednik Vlade Andrej Plenković ponovno je danas oštro osudio napad na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru na Braču, poručivši da od svih tijela očekuje da se protiv takvih neprihvatljivih, primitivnih i divljačkih ispada bore agilno i aktivno te ih oštro sankcioniraju.


“Smatram da je to nedopustivo i u ime Vlade osuđujem sva takva ponašanja i mislim da moramo učiniti još i više na preventivnom i na represivnom djelovanju protiv takvih pojava da se jednostavno neprihvatljivi, primitivni i divljački ispadi zaista oštro sankcioniraju, a to znači da radimo i na promjeni klime u društvu koja očito u jednom segmentu dostiže stupanj polarizacije, pa i netrpeljivosti koja je apsolutno neprihvatljiva”, kazao je Plenković na sjednici Vlade.


U napadu na petero osoba u dobi od 21 do 26 godina sudjelovalo je više osoba koji su tražili “gdje su Srbi”, a napadu je teže ozlijeđen supetarski vatrogasac koji je sezonce štitio od razularene mase. Djevojka iz Varaždina i preostala trojica mladića su lakše ozlijeđeni.




Plenković je poručio da “u ovakvoj Hrvatskoj, modernoj Hrvatskoj koja je riješila sve svoje strateške nacionalne zadaće, koja želi biti uključiva, koja želi društvo koje je tolerantno i poštuje svoje tradicionalne vrijednosti, nema mjesta takvim ispadima”.


Plenković očekuje od svih tijela da se protiv toga bore agilno i aktivno. “Tu naravno mislim i na policiju, pravosuđe koje treba djelovati, ali uopće i na sve društvene aktere i na političke stranke da pridonose klimi koja je susretljivija, a ne koja dijeli i stvara preduvjete da se ovakva neprihvatljiva ponašanja događaju”, zaključio je premijer.