Raskid koalicije

Miletić stranci Pametno: ‘Poziciju Jakovčića ćemo prvo riješiti u IDS-u’

Hina

Boris Miletić / Snimio Sergej DRECHSLER

Boris Miletić / Snimio Sergej DRECHSLER

»Isto kao što se mi moramo odrediti prema tom pitanju, tako Pametno mora odlučiti koji je njihov stav prema Istri, koju u svojoj podjeli Hrvatske ne vide kao zasebno regiju, što je nama, naravno neprihvatljivo«, ističe Miletić u reakciji



PULA Nakon svih događanja vezanih uz Uljanik razgovarali smo o poziciji Ivana Jakovčića kao kandidata za europske izbore, to je tema koju ćemo prvo riješiti u IDS-u, a onda ćemo se dalje dogovarati s partnerima, priopćio je u petak predsjednik IDS-a Boris Miletić, reagirajući na odluku stranke Pametno da prekine suradnju s IDS-om u stvaranju »Amsterdamske koalicije« zbog uloge Jakovčića u zbivanjima oko Uljanika.


Pametno je objavilo da prekida suradnju s IDS-om jer oko »važnih društvenih događaja i pojava ne može pristati na kompromise«. Neprihvatljivo nam je da je Ivan Jakovčić primao novac od firme u vlasništvu Danka Končara, jer je to izravan sukob interesa, poručili su.


»Isto kao što se mi moramo odrediti prema tom pitanju, tako Pametno mora odlučiti koji je njihov stav prema Istri, koju u svojoj podjeli Hrvatske ne vide kao zasebno regiju, što je nama, naravno neprihvatljivo«, ističe Miletić u reakciji.




U svakom odnosu postoje neke kompleksne teme koje partneri moraju riješiti ako misle nastaviti. Ne znam zašto su odlučili istupiti medijski kad smo u stalnom izravnom kontaktu. Valjda su procijenili da kao i mnogi drugi, mogu na teškoj situaciji s Uljanikom dobiti koji poen, ocjenjuje Miletić.


»Žao mi je zbog toga. Iako dijelimo iste vrijednosti, očito ne dijelimo isto kulturu dijaloga. Šteta, jer mislim da Hrvatskoj treba jaka i konstruktivna liberalna opozicija koja će se na pravi način suprotstaviti HDZ-u koji iz dana u dan radi sve veću štetu. A IDS će vezano uz Ivana Jakovčića sigurno donijeti ispravnu odluku. I to brzo«, poručio je Miletić.