Migrantska kriza

Među migrantima nađenim u dubokom snijegu na Plješivici i trudnica. U dosta je lošem stanju

Hina

Foto Slavko Midzor / PIXSELL

Foto Slavko Midzor / PIXSELL



Hrvatska policija je u nedjelju na području planine Plješivica pronašla 15 osoba koje su nezakonito prešle državnu granicu Republike Hrvatske, a trudnica koja je bila među njima,odvezena je u Opću bolnicu Gospić zbog lošeg fizičkog stanja, izvijestili su u nedjelju navečer iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) RH.


Oko 13,30 sati Postaja granične policije Korenica zaprimila je dojavu da se na području planine Plješivica nalazi više osoba, te da se među njima nalazi i žena u visokom stupnju trudnoće. Službenici Postaje granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije Split žurno su krenuli u potragu, a odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć, ističu iz MUP-a.


Pretragu terena policajci su obavili pješice, jer je teren vrlo nepristupačan, a na planinskom masivu Plješivica još uvijek ima nekoliko desetaka centimetara snijega.




Nešto prije 14 sati u snijegu su pronašli 13-oricu muškaraca, jednu trudnu ženu i jedno dijete, koji su nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu.


S obzirom da je trudnica bila u lošem fizičkom stanju, splitski policajci na rukama su je donijeli do službenog vozila. Potom su krenuli prema Gospiću kako bi se što prije susreli s kolima Hitne medicinske pomoći.


»Trudna žena je u 14,23 sati predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su je prevezli u Opću bolnicu u Gospiću, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu«, naveli su iz MUP-a RH.