Stanje u SDP-u

Komadina otkrio broj članova SDP-a: “Nema baš nekog priljeva, ali ima nešto prirodnog odljeva”

Tihana Tomičić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

- Evo mi smo prije dvije godine imali 2.700 članova, a sad imamo 2.600, dakle ništa strašno. Nema baš nekog priljeva, ali ima nešto prirodnog odljeva, rekao je.



RIJEKA – Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina otklonio je danas u Rijeci informacije o tome da je broj članova SDP-a u posljednje dvije godine pao sa oko 32.000 na svega 7.000, koliko je u zadnjem unutarstranačkom upitu povodom uvođenja GDPR-a pristalo aktivno sudjelovati u radu stranke.


– Nema nikakve katastrofe: jedna stvar je broj članova od 30.000, a druga stvar je brojka od sedam tisuća aktivista. Tih sedam tisuća su, dakle, ljudi koji su spremni sudjelovati u predstojećoj kampanji kao aktivisti. Nikad nisu svi članovi bili aktivisti, pa tako ni sada, rekao je Komadina. Na pitanje koliko onda SDP stvarno ima članova po njegovim saznanjima, odgovorio je na primjeru PGŽ-a:


– Evo mi smo prije dvije godine imali 2.700 članova, a sad imamo 2.600, dakle ništa strašno. Nema baš nekog priljeva, ali ima nešto prirodnog odljeva, rekao je.




Novinare je zanimao i njegov komentar izjava predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa koji je danas rekao da će on jedino Zorana Milanovića biti spreman podržati kao kandidata za predsjednika Republike:


– Ha, pa on će ga vjerojatno jedini i podržati, rekao je Komadina.


Novinari su međutim inzistirali da kaže je li za njega i dalje neprihvatljivo da Milanović bude kandidat SDP-a:


– Nikad ne reci nikad. Ali napominjem da ja ne predlažem kandidata, nego da to čini netko drugi, a amenuje Glavni odbor. U svakom slučaju, SDP će imati svog kandidata, to je sigurno, a koga, odlučit će netko drugi, a ne ja, zaključio je.


Komentirajući situaciju u Trećem maju, kazao je kako vjeruje i nada se da će odluka o pokretanju stečaja i sutra biti ponovno odgođena: »Nema novih elemenata, dapače skinute su neke ovrhe i vjerujem da nema razloga za pokretanje stečaja«, rekao je uoči novog ročišta.


Komentirao je i tribinu o LNG terminalu održanu u petak, rekavši kako je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koristio argument sile, a ne silu argumenata.


– Ćorić ide silom protiv gradova i općina u PGŽ, zaključio je.