Humanost na djelu

KUPUJEMO LAURI KOLICA: Sve što trebam jesu nova kolica! Obećajem da neću pobjeći u Irsku…

P. N.

foto:  facebook.com / Laura Lovošević

foto: facebook.com / Laura Lovošević

Imam snove i želje isto kao i ti, isto kao i svako dijete i čovjek na svijetu. Ne trebam ja ništa posebno, pametna sam, ambiciozna i želim živjeti normalan život kakav zaslužujem. Želim ići na fakultet, obrazovati se i biti što samostalnija. Ali kolica... kolica su moje noge... Ti svoje imaš, one hodaju, trče i skaču.



Korisnici društvenih mreža u Hrvatskoj ponovo su u akciji; brojni ljudi stali su se odazivati na poziv Laure Lovošević, djevojke kojoj trebaju nova invalidska kolica.


Internetom se širi Laurina poruka, u kojoj je napisala:


“Kolica su moje noge. Ti svoje noge imaš, one hodaju, trče i skaču. Vjerojatno nisi dulje od minute u životu razmišljao kako je to kada ne možeš do napolitanki na polici, a udaljene su samo par koraka od tebe. Tih par koraka ja nemam, a voljela bi ih imati i trebam ih. Da nisi slučajno pomislio kako tražim sažaljenje, to je zadnja stvar koju trebam u životu. Ja trebam samo tu jednu minutu od tebe, da ti kažem jednu stvar. Imam snove i želje isto kao i ti, isto kao i svako dijete i čovjek na svijetu. Ne trebam ja ništa posebno, pametna sam, ambiciozna i želim živjeti normalan život kakav zaslužujem. Želim ići na fakultet, obrazovati se i biti što samostalnija. Ali kolica… kolica su moje noge… Ti svoje imaš, one hodaju, trče i skaču.




Ako 5000 Hrvata sutra ne popije kavu svim mojim mukama dolazi kraj. Kako da im objasnim da moje trenutne „noge“ koje dobivam od države ne služe svrsi kojoj su namijenjene i otežavaju mi život. Mlada sam i želim se zaposliti, ali s trenutnim kolicima koja su glomazna, rasklimana i neudobna to ne mogu. Probaj provesti dan u tuđim cipelama, tri broja većim… Ili sjediti osam sati na drvenoj stolici, bez mogućnosti da ustaneš i prošetaš. Vjeruj mi da boli…


Ono što trebam su nova kolica, obećajem da neću pobjeći u Irsku. Šalu na stranu, nova kolica kakva trebam da normalno funkcioniram i radim sve što radi jedna normalna djevojka od dvadeset i jednu, koštaju 50 000 kuna. Ako samo pet tisuća Hrvata od nas četiri milijuna, sutra ne popije kavu nego donira 10 kuna za nova kolica, svim mojim mukama dolazi kraj. Ona minuta je prošla, ako si još ovdje ima nade za moju kvalitetniju budućnost. Hvala ti na pažnji.”


Ukoliko želite pomoći Lauri da kupi nova kolica, tu je njezin IBAN HR7623600003513339390. I ne zaboravite podvučeno: ova djevojka ne traži sažaljenje, ona traži pomoć.