Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. rujna 2019.
Ispis članka: Javne službe idu u štrajk: Ne uspije li mirenje, rad će obustaviti obrazovanje, zdravstvo, socijalna skrb, kultura i znanost - Novi List

NoviList.hr

Javne službe idu u štrajk: Ne uspije li mirenje, rad će obustaviti obrazovanje, zdravstvo, socijalna skrb, kultura i znanost

Štrajk u najavi

19. studeni 2018 12:03

Napisao: Gabrijela Galić

Ako ono ne uspije, prvi štrajk javne službe, odnosno obrazovanje, zdravstvo, socijalna skrb, kultura i znanost održat će 28 studenog. Na koji način će se odvijati štrajk sindikati za sada ne žele iznositi već najavljuju da kreću u " gerilske napade".

snimio Denis Lovrović

Sindikati javnih službi od idućeg tjedna kreću u seriju štrajkova ukoliko u međuvremenu s Vladom u procesu mirenja ne postignu dogovor o rastu osnovice za izračun plaća u idućoj godini.

Sindikati traže da im osnovica poraste 5,8 posto, koliko je prosječno u ovoj godini zabilježen rast plaća. No, Vlada im je ponudila svega tri posto, što ocjenjuju sramotnim i ponižavajućim.

Štrajk je jutros Vladi najavljen, a očekuje se da bi u narednih pet dana trebala biti održano mirenje.

Ako ono ne uspije, prvi štrajk javne službe, odnosno obrazovanje, zdravstvo, socijalna skrb, kultura i znanost održat će 28 studenog. Na koji način će se odvijati štrajk sindikati za sada ne žele iznositi već najavljuju da kreću u "gerilske napade".

Idući štrajk bio bi u prvom tjednu prosinca i tako će se iz tjedna u tjedan dizati za bolji položaj javnih službi.