Gubljenje vremena

Grbin: ‘Dogodio se sastanak radi sastanka, ali mi nezadovoljni Bernardićevom politikom nećemo izaći iz SDP-a’

Hina

Foto Darko JELINEK

Foto Darko JELINEK

»Poslali smo poruku Predsjedništvu i predsjedniku stranke da se zbroje, da probamo još jednom razgovarati sutra, ali da se dođe s konkretnim prijedlozima. Ovakav sastanak radi sastanka mislim da je za ozbiljne ljude vrijeđanje pameti«, ocijenio je Grbin



ZAGREB Radni sastanak članova Predsjedništva SDP-a i Kluba zastupnika te stranke u Hrvatskome saboru završio je u ponedjeljak poslijepodne, nakon četiri i pol sata, bez zaključaka, a Peđa Grbin je ocijenio da se dogodio tek »sastanak radi sastanka«, ali, poručio je, nezadovoljni politikom Davora Bernardića nemaju namjeru izaći iz stranke, nego zastupati one koji su ih izabrali.


Peđa Grbin prvi je izašao pred novinare i izvijestio da je predsjednik stranke došao s prijedlogom da ga se izabere za predsjednika Kluba zastupnika, ali se do kraja sastanka iskristaliziralo da za to nema nikakvu potporu.


»Zavlačenje, gubljenje vremena«, riječi su kojima je Grbin opisao sastanak.




Naveo je kako se predlagao kompromis, ali i referendum među članovima stranke treba li SDP na unutarstranačke izbore, »ali ništa nije palo na plodno tlo«.


»Poslali smo poruku Predsjedništvu i predsjedniku stranke da se zbroje, da probamo još jednom razgovarati sutra, ali da se dođe s konkretnim prijedlozima. Ovakav sastanak radi sastanka mislim da je za ozbiljne ljude vrijeđanje pameti«, ocijenio je Grbin.


Naveo je da će se Klub zastupnika prije ili poslije morati sastati, a po njegovu mišljenju, zadnji je rok za to sutra.


Poručio je i kako nezadovoljni Bernardićevom politikom nemaju namjeru izaći iz stranke, nego će zastupati one koji su ih izabrali.