Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Ispis članka: LAVINA SE POKRENULA Kučan kaže kako je sve izvjesnije da će sada i "3. maj" u stečaj - Novi List

NoviList.hr

LAVINA SE POKRENULA Kučan kaže kako je sve izvjesnije da će sada i "3. maj" u stečaj

Nema optimizma

14. svibanj 2019 09:37

Napisao: Orjana Antešić

Definitivno je da stečajevi drugih društava u Uljanik grupi, pa tako i pulskog brodogradilišta nama dodatno otežavaju stvar i čini sve izvjesnijim da takav rasplet čeka i nas početkom lipnja – nimalo optimistično zaključio je Kučan

LAVINA SE POKRENULA Kučan kaže kako je sve izvjesnije da će sada i "3. maj" u stečaj

Direktor »3. maja« Edi Kučan proglašenje stečaja u Uljanik Brodogradilištu doživio je dvojako, kao iznenađenje, ali i nešto što je bilo za očekivati. Iznenađenje samo iz razloga što se u »3. maju« još uvijek ulažu napori da se pronađe rješenje kojim bi se izbjegao taj neželjeni scenarij.

– Definitivno je da stečajevi drugih društava u Uljanik grupi, pa tako i pulskog brodogradilišta nama dodatno otežavaju stvar i čini sve izvjesnijim da takav rasplet čeka i nas početkom lipnja – nimalo optimistično zaključio je Kučan.

Nakon Pule, sve je izglednije da će i Rijeka morati preživjeti taj dan i pokušati se nositi se s osjećajem da je nešto veliko i nepovratno izgubljeno. Stečajno ročište za »3. maj«, podsjetimo, zakazano je za 5. lipnja.

Kako se lančano otvaraju stečajevi po drugim društvima u Uljanik grupi, tako je i stečaj sve izgledniji i za »3. maj«. Riječko brodogradilište od pulskog škvera potražuje, kao što je poznato, oko 480 milijuna kuna koje nikad neće uspjeti naplatiti. 

*** Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista...