Istraga ubojstva na Zametu

Susjeda svjedoči: ‘Čula sam zadnje Milkine riječi. Kod ubojice pronađen i – ručni bacač raketa

Fiore Vežnaver

snimio Silvano Ježina

snimio Silvano Ježina

Često se moglo čuti kako joj Džemal prijeti: »Ubit ću te!« – dodala je žena, objašnjavajući da je cijelo susjedstvo imalo problema s Merdanovićima. Ukazuje i da je Džemal svojatao i parkiralište ispred kuća, gdje je parkirao svoj BMW



Džemala Merdanovića, osumnjičenog za ubojstvo susjede Milke Grivičić na Zametu, policija je nakon okončane policijske istrage, privela na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo.


Nakon prvog ispitivanja tužiteljstvo je dostavilo sucu istrage Županijskog suda u Rijeci prijedlog da se Merdanoviću odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. O ovom prijedlogu trebalo bi se odlučiti danas.


Policijska istraga pokazala je i da je Merdanović posjedovao arsenal oružja koji mu je zaplijenjen. Policija je objavila da je kod njega pronađen i – ručni bacač raketa. Osim toga, oduzeta mu je ručna bomba M-75 bez detonatora te upaljač za ovu ručnu bombu, kao i 51 komad vojnog streljiva raznih kalibara. Zato je, osim za ubojstvo, kazneno prijavljen i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.




U riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku jučer je obavljena obdukcija nad mrtvim tijelom nesretne Milke Grivičić, koja je pokazala da su uzrok njene smrti višestruke ubodne rane na različitim dijelovima tijela, a zahvaćeni su i vitalni organi. Ozljede su bile preteške da bi preživjela.


– Čula sam Merdanovićeve riječi: »Koga ćeš ti prijavljivati policiji!?« To je bilo zadnje što je rekao nesretnoj Milki. Najprije sam mislila da je tuče, nisam znala da sukob ima tako teške, tragične dimenzije, nisam vidjela cijelu Džemalovu figuru. Uslijedile su Milkini povici: »Zovite Hitnu, zaklao me!« – kazala nam je jučer jedna susjeda koja je željela ostati anonimna.


– Često se moglo čuti kako joj Džemal prijeti: »Ubit ću te!« – dodala je žena, objašnjavajući da je cijelo susjedstvo imalo problema s Merdanovićima. Ukazuje i da je Džemal svojatao i parkiralište ispred kuća, gdje je parkirao svoj BMW.


Druga susjeda nam navodi da je, koliko je njoj poznato, jedna od dviju kćeri ubijene Milke bila vrhunska plivačica, koja je i sudjelovala na Olimpijskim igrama.