ĐAKIĆ JUNIOR

Sin “uvaženog zastupnika” pred sudom: Optužen za javno poticanje na nasilje i mržnju

Hina

snimio Robert Anić / PIXSELL

snimio Robert Anić / PIXSELL

Đakić je u jednom virovitičkom kafiću pred više svjedoka 10. listopada 2018. prijetio kako će "Žadu vući za onu njegovu kosu i izubijanog ga i krvavog dovući u birtiju te ga tjerati da plaća runde ili će nekome u Zagrebu platiti 500 eura da to napravi".



VIROVITICA – Općinski sud u Virovitici potvrdio je optužnicu protiv Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje, a glasnogovornik tog suda Zoran Mandić potvrdio je kako se čekaju dostavnice, nakon čega će predmet biti dodijeljen sucu koji će voditi taj slučaj.


Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici prije mjesec dana podiglo je pred virovitičkim Općinskim sudom optužnicu protiv Đakića zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju. Tereti ga se da je na svom Facebook profilu objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti te se predlaže bezuvjetna kazna zatvora od osam mjeseci uz sigurnosnu mjeru zabrane pristupa internetu.


Đakić je uoči pravoslavnog Božića postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama i testom u kojemu je pisalo: “Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić”.


Zbog prijetnji novinaru Žadi rasprava 16. travnja




Na virovitičkom Općinskom sudu zakazana je za 16. travnja i rasprava u kaznenom predmetu kojeg je protiv Đakića pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo zbog prijetnje novinaru Ivanu Žadi.


Đakić je u jednom virovitičkom kafiću pred više svjedoka 10. listopada 2018. prijetio kako će “Žadu vući za onu njegovu kosu i izubijanog ga i krvavog dovući u birtiju te ga tjerati da plaća runde ili će nekome u Zagrebu platiti 500 eura da to napravi”.


Prijetnju je ponovio nekoliko dana kasnije na svom Facebook profilu.


Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podiglo je 14. prosinca optužnicu pred Općinskim sudom u Virovitici zbog počinjenog kaznenog djela prijetnje za što je predviđena kazna od pet mjeseci do šest godina zatvora.


Slučaj je pripao sucu Općinskog suda u Virovitici Iliji Samardžiji.