PU Primorsko-goranska

Prevaranti u Rijeci “olakšali” starca za nekoliko tisuća kuna: Pao je na stari trik sa “zlatom”. Evo u čemu se sastoji

P. N.

snimiO Sergej Drechsler

snimiO Sergej Drechsler

- Stoga i ovom prilikom pozivamo građane na oprez te da ne vjeruju nepoznatim osobama kod bilo kakve kupoprodaje koje, dovodeći ih u zabludu, nastoje ostvariti protupravnu imovinsku korist, stoji u policijskom priopćenju.



Riječka policija, točnije I. policijska postaja Rijeka zabilježila je prevaru čija je žrtva sedamdesetosmogodišnji Riječanin, kojeg su prevaranti “uhvatili” stari ulični trik i “olakšali” ga za nekoliko tisuća kuna.


– Prema dosad utvrđenom, za sada nepoznata muška osoba oštećenog građanina dovela je u zabludu predloživši mu da otkupi zlatnu narukvicu. Nakon isplate od nekoliko tisuća kuna, 78-godišnjak je provjerom kod ovlaštenih zlatara utvrdio kako narukvica nije zlatna i da je prevaren, stoji u prioćenju koje je o ovom slučaju dala Policijska uprava Primorsko-goranska.


I ovaj događaj, navodi policija, “opisuje poznati način prijevare s prodajom lažnog nakita”. 




– Stoga i ovom prilikom pozivamo građane na oprez te da ne vjeruju nepoznatim osobama kod bilo kakve kupoprodaje koje, dovodeći ih u zabludu, nastoje ostvariti protupravnu imovinsku korist, stoji u policijskom priopćenju.


Iz policije podsjećaju “da se vrijedni predmeti ne kupuju na ulici od nepoznatih osoba već u ovlaštenim trgovinama ili zlatarnama”.


– Napominjemo k tome kako su starije osobe vrlo često meta počinitelja ovakvih kaznenih djela. Prevarante karakterizira drskost u ponašanju, snalažljivost, odvažnost, autoritativni nastup, pričljivost, suosjećanje, brzina, kao i upornost u nagovaranju, stoji u priopćenju PU Primorsko-goranske.