Lažna uzbuna

PANIKA MEĐU KUPCIMA Zagrebačka Ikea evakuirana – zbog ‘tehničkog kvara’

P. N.

Foto Luka STANZL / PIXSELL

Foto Luka STANZL / PIXSELL

"Danas u 16:30 krećući se skladišnim dijelom robne kuće IKEA, viličar je udario u dojavljivač požara što je automatski znak za evakuaciju. Nakon utvrđenog razloga paljenja alarma, posjetitelji i zaposlenici su oko 17 sati vraćeni u robnu kuću", priopćili su danas poslijepodne iz robne kuće IKEA Zagreb



Zbog tehničkog kvara u robnoj kući Ikea danas su u 16.30 naglo ugašena svjetla uz uputu preko razglasa da svi kupci hitno napuste Ikeu i udalje se od zgrade, a oko 17 sati zaposlenici i kupci su vraćeni u zgradu, javlja portal televizije N1.


Do gašenja je došlo zbog “tehničkog kvara”, naime greškom, je aktiviran alarm.


Evakuacija je prošla vrlo brzo i mirno uz upute osoblja robne kuće koje je posjetitelje upućivalo prema izlazima za nuždu.




Oko 16:45 u Ikeu je stigla i policija, a oko 17 sati zaposlenici i kupci su vraćeni u zgradu nakon što je policija utvrdila da se radi o tehničkoj grešci, odnosno o greškom uključenom alarmu te da nije bilo nikakvog ugrožavanja ljudi i imovine, poručeno je iz PU zagrebačke.


“Danas u 16:30 krećući se skladišnim dijelom robne kuće IKEA, viličar je udario u dojavljivač požara što je automatski znak za evakuaciju. Nakon utvrđenog razloga paljenja alarma, posjetitelji i zaposlenici su oko 17 sati vraćeni u robnu kuću”, priopćili su danas poslijepodne iz robne kuće IKEA Zagreb.