Počinitelji nepoznati

Napad na Srbe u Uzdolju okarakteriziran kao kazneno djelo izazivanja nereda

Hina

Foto Duško Jaramaz/Pixsell

Foto Duško Jaramaz/Pixsell



ŠIBENIK Napad na više osoba – goste kafića u Uzdolju pokraj Knina okarakteriziran je, nakon konzultacija policije i Općinskoga državnog odvjetništva, kao kazneno djelo izazivanja nereda, izvijestili su u subotu iz šibenske policije.


Počinitelji napada su još nepoznati, a napadače će se teretiti za kazneno djelo izazivanja nereda i prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.


“Počiniteljima napada tako prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora”, izjavila je glasnogovornica Policijske uprave (PU) šibensko-kninske Marica Kosor.




Odmah nakon napada, policija je još nepoznate maskirane počinitelje počela tražiti zbog kaznenih djela nasilničkoga ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari.


Ali, kako su objasnili u šibenskoj policiji, nakon konzultacija s Državnim odvjetništvom, zaključeno je kako su sva ta tri kaznena djela sadržana u kaznenom djelu izazivanja nereda.


U napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju u srijedu, 21. kolovoza, koji su gledali utakmicu “Crvene zvezde” i “Young Boysa”, lakše je ozlijeđeno više osoba, a najteže je stradao 17- godišnjak koji je neko vrijeme bio zadržan na liječenju u kninskoj bolnici.