Kaos u stambenoj zgradi

EKSPLOZIJA U ZAGREBU Mladić se predao policiji nakon aktiviranja bombe u Prečkom

Hina

U naselju Prečko u Ulici Slavenskoga 12 noćas je na devetom katu stambene zgrade odjeknula snažna eksplozija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

U naselju Prečko u Ulici Slavenskoga 12 noćas je na devetom katu stambene zgrade odjeknula snažna eksplozija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Prema navodima medija, osumnjičeni mladić Kristijan B. se sam predao policiji šest sati nakon eksplozije te se on zasad sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine



ZAGREB Zbog postavljanja i aktiviranja eksplozivne naprave u stambenoj zgradi u Prečkom u petak ujutro oko 3 sata osumnjičen je Kristijan B., neslužbeno se doznaje u zagrebačkoj policiji.


Prema navodima medija, osumnjičeni mladić se sam predao policiji šest sati nakon eksplozije te se on zasad sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine.


Zagrebačka policija je ranije u petak izvijestila kako je zbog eksplozije na obavijesni razgovor dovedena osoba za koju se pretpostavljalo da bi mogla imati veze sa spornoim događajem. Policija je tom prilikom priopćila kako nije riječ o uhićenju.




Uslijed eksplozije, koja se dogodila na najvišim katovima zgrade u Ulici Josipa Slavenskog 12 lakše je ozlijeđena 63-godišnja žena, koja je nakon zatražene liječničke pomoći puštena na kućnu njegu.


U eksploziji su nastala oštećenja na svim stanovima i zajedničkim prostorijama na 8. i 9. katu zgrade, a oštećen je i dio 7. kata zajedno s oknom dizala. Narušena je statika zgrade od 7. do 9. kata.