Paljevina

Brzo otkriveno tko je podmetnuo požar skladišta kod Bakra. U pozadini stoji dugogodišnja svađa

Vladimir Mrvoš

Foto JVP Rijeka

Foto JVP Rijeka

Gospođa V.M. (67) zapalila je kontejner, a plamen je progutao i dva motocikla u skladištu. S vlasnikom je Bakranka već duže vrijeme u lošim odnosima



BAKAR Prije pet dana u okolici Bakra izbio je požar u dosta derutnim skladištima u kojima se čuva brodska oprema, ali i motocikli stranih državljanja koji ljetuju u Hrvatskoj.


Vatrogasci koji su brzo stigli na požarište i uspjeli lokalizirati požar, koji je prijetio da se proširi i na okolna skladišta, ali i na dosta gustu šumu, koja okružuje skladišta, začudili su se kada su u jednom od skladišta pronašli skupe motocikle u plamenu. Kako je požar već zahvatio spremište, u koje je trebalo nasilno ući kako bi se obuzdala vatrena stihija, više nije bilo spasa za dvije »brze skupocjene jurilice«. Iako su motocikli izgorjeli do neprepoznatljivosti, požar nije zapalio obližnji gliser koji je bio na otvorenom.


Na teren uz vatrogasce ubrzo su stigli policijski službenici III policijske postaje Rijeka i krenuli s uviđajem. Nije im dugo trebalo da otkriju krivca za požar. Nakon provedenog kriminalističko istraživanje sumnja u namjerno izazivanje požara pala je na V. M. 67-godišnju hrvatsku državljanku iz Bakra. Nju se sumnjiči za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, ali i kazneno djelo krađe.




Konkretno, sumnjiči se da je 21. kolovoza u Bakru izazvala požar stambenog kontejnera, u sklopu kojeg se nalazi i garaža, u vlasništvu 53-godišnjeg hrvatskog državljanina, s kojim je več duže vrijeme u sukobu zbog narušenih međusobnih odnosa. U požaru je izgorio namještaj, stolarija i ostali predmeti, a oštećena su, kako se kasnije utvrdilo i dva motocikla marke BMW. Materijalna šteta procjenjuje se na čak 400.000 tisuća kuna. Uz to što je izazvala požar s velikom materijalnom štetom sumnjiči se i za krađu u Bakru gdje je 21./22. kolovoza s barke otuđila vesla i ribarski pribor, čime je 21-godišnjeg vlasnika oštetila za oko 1100 kuna.


Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u navedena kaznena djela, 67-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu te predana pritvorskom nadzorniku, a sudac istrage odredio joj je jednomjesečni istražni zatvor, zbog moguće opasnosti ponavljanja kaznenog djela.