Odbojkaški vikend

Odbojkaši Rijeke spremaju osvetu Centrometalu, Riječanke dočekuju Poreč

Ivan Volarić

Sigurno da će poraz u Kupu utjecati na ovu utakmicu. Želimo se maksimalno osvetiti – kaže Luka Osojnak uoči današnjeg ogleda na Trsatu (17 sati)



RIJEKA Svaka priča o današnjem ogledu (17 sati) odbojkaša Rijeke protiv Centrometala na Trsatu u okviru 11. kola Superlige mora nužno početi od prošlosubotnje pobjede nad Mursom. Riječani su taj ogled na tradicionalno neugodnom osječkom parketu dobili 3:0 uz dobru igru, te su tako još jednom potvrdili da su u jako dobroj formi u završnici regularnog dijela sezone, odnosno uoči početka mini lige (prve četiri ekipe će u veljači krenuti razigravati međusobno).


Nedelišće u mislima


– Iskreno, malo smo se iznenadili kako smo uvjerljivo dobili taj susret. Nismo odigrali vrhunsku utakmicu kao neke ranije, ali smo je solidno odradili. Možda su oni malo pali. Kada god s njima igramo jako grizu, ovoga puta nije bilo tako. Nismo osjetili jaki otpor, ali svejedno mi je drago da smo odradili utakmicu onako kako smo željeli – govori Luka Osojnak, jedna od najjačih i najvažnijih karika u riječkoj ekipi.


Riječani su u Osijeku nastavili niz glatkih pobjeda nakon jedinog ovosezonskog prvenstvenog poraza od Mladosti. Stradali su nakon toga redom: Sisak, Split i Mursa. I to bez izgubljenog seta!




– Valjda moramo doživjeti neki bolan poraz da nas to trgne i da krenemo u pozitivan niz. Prije toga je bio Centrometal u Kupu, pa onda Mladost.


Upravo taj poraz u Kupu od Centrometala je posebno bolna točka u riječkim redovima. Baš zato današnji ogled vjerojatno ima poseban značaj za igrače trenera Velimira Liverića.


– Sigurno da će taj poraz u Kupu utjecati na ovu utakmicu. Jako smo motivirani! Želimo se maksimalno osvetiti. Što se dogodilo u toj utakmici u Nedelišću? Ja sam prvi podbacio, kada su ostali bez mene, sve je manje-više palo na Bogdanovića. On je jedini odigrao na razini. Mene je ta utakmica kasnije jako motivirala, a vjerujem i ostale. Nakon toga smo krenuli s dobrim partijama. Možda nam je trebao neki šok da nas trgne.


Polovičan pristup


Riječane do kraja kalendarske godine čekaju ogledi s ekipama s kojima se vjerojatno neće naći u doigravanju (prenose se bodovi iz međusobnih ogleda) pa te utakmice nemaju toliki rezultatski značaj. Opet, sigurno da bi bilo lijepo godinu zaključiti s dvije nove pobjede i tako učvrstiti drugu poziciju.


– Nismo nikada imali ovakav završetak godine uz samo jedan prvenstveni poraz i to doživljen od Mladosti koja ima najbolju ekipu unazad zadnjih nekoliko godina. Imamo veliku motivaciju da završimo godinu s najpozitivnijim mogućim učinkom – govori 25-godišnji Osojnak, koji je poslovnim obvezama ove sezone dodao i one fakultetske. Upisao je menadžment u Iki. Jasno je da sve to obveze čine svoje kada je u pitanju odbojka.


– Iskreno, nisam baš najzadovoljniji svojom formom. Ispada da u zadnje vrijeme sve radim polovično ha, ha… U siječnju ću malo odmoriti od posla pa ću kao uvijek zapeti malo jače u drugom dijelu sezone – poručio je Osojnak ono što će sigurno biti drago čuti treneru Velimiru Liveriću.



 Odbojkašice Rijeke nakon trijumfa u polufinalu Kupa Hrvatske ove subote od 19.30 sati u Dvorani mladosti u 11. kolu Superlige očekuje ogled s najbližim prvoligaškim susjedama – Porečom. Porečanke stižu na Trsat s posljednje pozicije na ljestvici koju dijele zajedno s Kaštelom Cemex i brojnim kadrovskim problemima koje nerijetko susjedskim derbijima poput večerašnjeg padaju u drugi plan. Uostalom, Riječanke su se krajem listopada u Poreču morale dobrano oznojiti da osvoje unaprijed upisane bodove. Večeras ne bi smjelo biti tako zahtjevno ukoliko, naravno, djevojke trenera Igora Lovrinova odigraju na razini posljednjih igara.


Svoje oglede 11. prvoligaškog kola večeras će odraditi i odbojkašice Drenove i Kostrene. Drenova će od 18 sati na Kozali dočekati Novu Gradišku