Prva liga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke na Trsatu uvjerljivo poraženi od Mladosti Ribola Kaštela

Kristian Sirotich

NL arhiva

NL arhiva

Rijeka – Mladost Ribola Kaštela 0:3 (18:25, 20:25, 21:25)



RIJEKA Utakmica 12. kola prve skupine Prve lige odbojkaša: Rijeka – Mladost Ribola Kaštela 0:3 (18:25, 20:25, 21:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Ramić i Pavičić (oba Sisak). Delegat: Stipaničev (Rijeka).


RIJEKA: Pavlović 2, Ličina 2, Jurišić 13, Martić, Osojnak 8, Stanić, Čule 3, L. Lasić 3, Banko 2, D. Lasić 4, Sušanj 1, Smiljanić (L), Jurčević (L), Colnar.


MLADOST RIBOLA KAŠTELA: Višić 2, Norman 15,  Perić 6, Giljanović 3, Corsini 8, Glaurdić 3, Šestan 14, Čošković, Pervan (L), Ruiz, Ščerbakov, Melvan.




Napad poeni:  Rijeka 29, Mladost RK 37. Blok  poeni: Rijeka 6, Mladost RK 8. Servis poeni: Rijeka 3, Mladost RK 4. Servis greške: Rijeka 9, Mladost RK 8. Neforsirane greške: Rijeka 14, Mladost RK 14.


Poletno i razigrano su Riječani ušli u utakmicu, što je zasigurno pomalo iznenadilo goste pa je trener Rančić prvu minutu odmora bio prinuđen zatražiti i prije tehničkog predaha (8:5).


Naravno da domaćini nisu mogli u istom ritmu odigrati čitavu dionicu pa su gosti prvo uspjeli poravnati (11:11), a nakon toga steći i malo osjetniju prednost (14:17) koju su lakoćom pretvorili u vodstvo.


Nastavak utakmice ponudio je manje-više sličnu sliku, nije da su se domaći momci predali ili da ih je hvatala malodušnost, parirali su onoliko koliko su u ovom trenutku mogli.


Povremeno možda čak i više od toga. No, na drugoj su strani imali suparnika koji ih je maksimalno ozbiljno shvatio, koji si nije dopuštao opuštanje pa su i ti periodi odlične riječke igre ostali u maloj sjeni.


Situaciju im je dodatno otežala činjenica da su s druge strane mreže imali izuzetno raspoloženog suparnika, koji je igrao kao da je u pitanju finale kupa. Što je, s obzirom na skorašnji početak doigravanja, i bilo za očekivati.


A taj dio važan je i Riječanima, koji će u četvrtfinalu doigravanja zaigrati protiv Centrometala. Iako momčad iz Međimurja kvalitetom nije ni blizu Kaštelanima, Riječani će se morati dobro pomučiti za prolaz u polufinale.


Odnosno, morat će se potruditi da ona razdoblja kada u momčadi sve dobro funkcionira potraju što duže. Ako budu kompaktni kao danas, ako budu blokirali kao danas, ako ih servis bude služio kao danas (Jurišić) neće imati problema.