Razlaz s reprezentacijom

IGOR LOVRINOV: Osjetio sam se odgovornim za ono što smo prikazivali

Kristian Sirotich

Igor Lovrinov/G. STANZL/PIXSELL

Igor Lovrinov/G. STANZL/PIXSELL

 Trenutačno smo u fazi razgovora i pregovora, postavio sam nekakve uvjete i ako ih u Savezu prihvate dobro, ako ne razići ćemo se bez trunke negativnosti. Ako oni pristanu, nastavljam dalje s mladima, a ako ne pristanu, vraćam se Rijeko tebi – kaže riječki stručnjak



RIJEKA Igor Lovrinov od subote nije izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije. Znani riječki stručnjak odlučio je naprasno raskinuti nedavno potpisan ugovor s Hrvatskim odbojkaškim savezom i nakon pobjede nad Albanijom u prvom kolu Mediteranskih igara podnijeti ostavku na mjesto izbornika reprezentacije.


– Završili smo utakmicu, pozdravili se sa protivnicima, čestitali jedin drugima i ja sam se obratio djevojkama i rekao da više ne mogu biti izbornik – započet će Igor Lovrinov, koji je odmah nakon toga spakirao kofere i već u nedjelju navečer Tarragonu zamijenio Rijekom. Što je bio okidač?


– Poznat sam kao trener koji nikada nikoga ne podcjenjuje, ali jednostavno mi je bilo nevjerojatno da protiv reprezentacije kao što je Albanija, koja izgleda kao malo bolja srednjoškolska ekipa, mi ne možemo ostvariti nekakvu igru. To što smo mi igrali bilo je dno dna – nastavit će Lovrinov, koji je tako karijeri punoj presedana i obilježenoj mnogim impulzivnim reakcijama dodao još jednu recku. Ostat će zabilježen kao vjerojatno prvi izbornik u bilo kojem sportu koji je ostavku podnio već nakon prvog kola nekog turnira i to nakon što je njegova ekipa pobijedila.




– Jednostavno sam shvatio da više s tom reprezentacijom ne funkcioniram. Znam da ljudi misle ovo ili ono, ali nije se dogodio nikakav eksces, nije bilo nikakve svađe, nije se dogodilo ništa neuobičajeno. I naravno da su svi ostali paf kad sam rekao da podnosim ostavku. Uopće ne sumnjam da će djevojke napraviti dobar rezultat na Mediteranskim igrama, evo i Francusku su pobijedile, ali ja se jednostavno nisam u tome više vidio. Znam da je odluka donešena malo naglo, ali to je moja karakteristika, takav sam. Na žalost, neki put bi možda bolje bilo da nisam takav – nastavit će Lovrinov, nezadovoljstvo kojega je počelo tinjati tijekom nastupa u Zlatnoj europskoj ligi. Igra reprezentacije, jednostavno nije bila na razini koju je Lovrinov očekivao.


– Kući smo još nekako i odigrali, ali čim bismo prešli granicu bili smo neprepoznatljivi. Možda sam ja mislio da smo bolji nego što jesmo, možda je u tome najveći problem, ali i to je moj poraz. Mogu se ja izvlačiti na milijun razloga, prva tehničarka koju sam dva tjedna uigravao mi je dan prije prve utakmice rekla da ne može igrati, bilo je tu još drugih razloga, ali to sve nema veze. Jednostavno, izgubio sam tu utakmicu, osjećam se odgovornim za ono što smo prikazivali. Osim toga, slijede nam kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kolovozu, i premda nemam dileme hoćemo li se plasirati, sve to zajedno mi je bilo pokazatelj da tako dalje ne ide. Nikako nisam uspio kliknuti s ekipom i odlučio sam se povući na vrijeme – nastavit će Lovrinov, koji još uvijek stoji kao izbornik svih ostalih mladih selekcija. Hoće li to ostati?


– Trenutačno smo u fazi razgovora i pregovora, postavio sam nekakve uvjete i ako ih u Savezu prihvate dobro, ako ne razići ćemo se bez trunke negativnosti. Ako oni pristanu, nastavljam dalje s mladima, a ako ne pristanu, vraćam se Rijeko tebi – zaključit će Igor Lovrinov.