Oduševljeni atmosferom

VELIKO FINALE SA ŠPANJOLCIMA Fatović: ‘S navijačima idemo po još jedno zlato!’

Igor Duvnjak

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



U taboru hrvatske reprezentacije vidljivo je bilo oduševljenje zbog plasmana u finale, a velika pobjeda nad Srbijom začinjena je preokretom za pamćenje. Hrvatski izbornik Ivica Tucak i njegovi igrači oduševljeni su atmosferom koju je priredila riječka publika, »osmi igrač« na putu do velikog uspjeha.


– Igramo još jedan finale, igramo u Rijeci pred sjajnim navijačima kojima možemo uputiti samo riječi hvale – istaknuo je Ivica Tucak. – Ova je publika na najbolji način pokazala kako se vole svoja reprezentacija i svoja domovina, kako se navija korektno, a opet protiv suparnika.


Put do finala jučer je bio kao hod kroz minsko polje kroz koji je Tuckova momčad prošla neokrznuto, slavila je u itekako izazovnoj utakmici u kojoj je svjetski prvak potopio europskog prvaka i olimpijskog pobjednika.




– Bilo je teško, kao što smo i znali da će biti, kao što je to stalno kada igramo s reprezentacijom Srbije. To je uvijek pravi »sportski rat«. Nismo pokleknuli, mirnoćom i vjerom u sebe smo ostvarili preokret. Zna se koliko nam je nedostajao Andro Bušlje, ali ova naša momčad je izborila i zaslužila još jedan veliki finale.


Izbornik pritom nije mogao mimoići suđenje, kriterij Talijana Colomba i Španjolca Gomeza.


– Gubili smo, imali smo početni učinak od 6:0 s igračem više, ali moram spomenuti skandalozni kriterij suđenja, kasnije je promijenjen, ali nama se bilo teško vraćati poslije 1:4. Počeli smo u grču, znao sam da će nas krenuti. Spominjem suđenje i kriterij koji se kasnije promijenio jer moram i hoću braniti svoju momčad. Vjerovao sam u svoje dečke, kao i da ćemo doći do svojeg stila igre, do puno brzog plivanja, tranzicije.


Izbornik Tucak se okrenuo večerašnjem finalu, jurišu Hrvatske na još jedan velik trofej, na sudar u kojem je s druge strane Španjolska.


– Španjolska je itekako dobra reprezentacija koja je najviše pokazala u skupini A. Igraju stilom koji nam ne odgovara, agresivni su i brzi, možda su dosad bili najistaknutiji na ovom turniru. Želimo pobijediti, naravno da ćemo dati sve od sebe, pri čemu opet očekujemo pomoć ove sjajne publike.


Loren Fatović bio je hrvatski golgeter koji je utkao tri gola u veliku pobjedu vrijednu finala sa Španjolskom.


– Bila je to teška utakmica od samoga početka – rekao je dubrovački as. – Nismo počeli dobro u prve dvije četvrtine u utakmici u kojoj su igrale trenutno dvije najbolje momčadi na svijetu. Kasnije smo zaigrali kako treba, nismo se predavali niti u jednom trenutku. Igramo sa Španjolskom, očekuje nas ponovno jedna teška utakmica. Hvala riječkoj publici na fenomenalnoj podršci. S navijačima idemo večeras po još jedno zlato.