Četvrtfinale Kupa Hrvatske

Pobjeda i poraz Primorjaša, dva poraza Kostrenjana

Igor Duvnjak

Dario Rakovac / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Dario Rakovac / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Pobjedu je izborilo riječko »Primorje Erste banka« u današnjem ogledu  sa zagrebačkim »Medveščakom«



DUBROVNIK Jedna pobjeda i tri poraza su učinak kvarnerskih ekipa na turniru četvrtfinalne skupine Kupa Hrvatske, koji se igra u dubrovačkom Gružu. Pobjedu je izborilo riječko »Primorje Erste banka« u današnjem ogledu  sa zagrebačkim »Medveščakom«.


Riječani su dvama golovima Darija Rakovca i pogotkom Antonija Čunka poslije prve četvrtine povelo  3:0. »Usiljeni marš« ekipe s  Kantride je nastavljen, dvije i pol minute do »velikog odmora« već je bilo teniskih 6:0 za poletarce trenera Igora Hinića. Ipak, do kraja četvrtine »medvjedi« su smanjili na 6:2, uskoro je i 6:4 te 8:7, ali Riječani su  ipak slavili 10:9.


U jutarnjem programu obje kvarnerske ekipe su očekivano potopljene s favoritima. Primorjaši su igrali sa splitskim »Jadranom« koji je do pola utakmice odmakao na na 6:2 i na kraju je pobijedio  vrlo uvjerljivo 14:4.




Prvak »Jug CO«, prvi favorit turnira,  poigrao se  s kostrenskim  drugoligašem. Poslije prve četvrtine organizator turnira vodio je već 8:1 da bi sve okončao golijadom 21:5.


U drugom ogledu Splićani su obavili formalnost s kostrenjskim imenjacima trenera Andreja Brale, igrači iz uvale Zvončac svladali su ih 22:8. Na poluvremenu je bilo već 13:4,  a do kraja je to bilo obavljanje formalnosti.


U današnjem programu Kostrenjani  u 12 sati igraju s »Medveščakom«, dok su Riječani slobodni. U večernjem terminu  od 20,30 sati sastaju se Riječani i Kostrenjani.


PRIMORJE EB:  Čubranić, Čunko 3, Brubnjak 1, Kovačević, Peroš 2, Blažić, Tkač 2, Rakovac 3, Petrić, Saftić,  S. Augusti 1, Paparić 1, Milošević, Ford 1.


JADRAN KOSTRENA:  Krolo, M. Augusti, Dragičević 2, Šutanovac, Babić 2, Damjanović, Kaluđerović, Juršević 1, Šarić, Popović, Damjanić 3, Šehić, Ševeljević, Cvijanović, Cuomo 2.