WTA Washington

Donna Vekić ušla u četvrtfinale preko Mađarice Stollar

Hina



Hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA-44.) plasirala se u četvrtfinale teniskog WTA turnira u Washingtonu nakon što je u četvrtak u drugom kolu poslije dva sata i 26 minuta igre sa 6-2, 3-6, 7-6 (15/13) pobijedila Mađaricu Fanny Stollar (WTA – 155.)


Prvi set je hrvatska tenisačica dobila lako sa 6-2 poslije 26 minuta igre. U tom je dijelu igre Vekić mađarskoj tenisačici dva puta uzela servis. Drugi set donosi drugačiju sliku, Mađarica je bolja i nakon što je hrvatskoj tenisačici jednom uzela servis poslije 40 minuta igre Stollar slavi sa 6-3. U trećem setu, igra je izjednačena i odluka pada tek u tie breaku nakon sat vremena i 18 minuta, a Vekić slavi sa 15-13.


Vekić je u meču servirala četiri asa, a Mađarica sedam, Vekić je napravila pet dvostrukih pogrešaka, a Stollar četiri, no hrvatska je tenisačica realizirala više poena na prvom servisu – 78 posto naprama 71 posto. Iako je Vekić imala 15 break prilika, uspjela je mađarskoj tenisačici servis uzeti samo četiri puta, dok je svoj gubila tri puta.




U četvrtfinalu će Vekić igrati protiv Poljakinje Magde Linette, 62. na WTA ljestvici, i to će im biti prvi međusobni ogled.