WTA Elite Trophy

Donna Vekić poražena od Kiki Bertens u prvom krugu Elite Trophyja

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS



ZHUHAI Hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u prvom krugu u svojoj skupini na WTA Elite Trophyju koji se održava u kineskom Zhuhaiju, bolja je od nje nakon nešto manje od dva sata bila Nizozemska Kiki Bertens sa 7-6(5), 6-2.


Vekić je dobro otvorila meč, odmah je na početku uzela servis suparnici koja ga je ipak vratila i izjednačila na 3-3. Do kraja seta su obje tenisačice bile izjednačene pa je odlučen tie– breakom u kojem je bolja bila Nizozemka.


U drugom setu nizozemska tenisačica preuzima kontrolu nad igrom i vrlo brzo dolazi u vodstvo od 5-0 nakon što je Vekić uzela tri puta servis. Vekić uspijeva vratiti jedan za 5-1, ali to nije bilo dovoljno i Nizozemka slavi na kraju.




Vekić je u meču servirala tek dva asa, a suparnica osam. Iako je hrvatska tenisačica imala osam puta prilika za break iskoristila je tek dvije, a svoj je servis izgubila četiri puta. Bertens je osvojila 80 od ukupno 150 poena, a Vekić 70 od 150.


WTA Elite Trophy je turnir koji okuplja tenisačice plasirane od 9. do 19. mjesta na WTA ljestvici uz jednu s pozivnicom, a osim Vekić na njemu je i Petra Martić.


Tenisačice su podijeljene u četiri skupine po tri, a Vekić i Bertens su u skupini Azalea zajedno s Ukrajinkom Dayanom Yestremskom s kojom će hrvatska tenisačica igrati u srijedu. Martić je u skupini Orchid s Amerikankom Madison Keys i Kineskinjom Saisai Zheng.


Samo pobjednice svake od skupine će se plasirati u polufinale koje je na rasporedu u subotu.