Prva liga

Rukometašice Zameta doživjele očekivano visok poraz: Lokomotiva ipak prejaka

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Utakmica 23. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Lokomotiva 18:28 (8:15). Dvorana na Zametu. Gledatelja 74. Suci: Čambala (Križ), Šimić (Sesvete).


ZAMET: Ivakić, Troskot, Mršić 1 (1), Perčić – Bahtiri, Martinović, Jerčinović 3 (1), Židek 1 (1), Mikolić 5 (1), Brkljača 1, Stanić 1, Skokandić, Jelenović 2, Močibob, Toskić, Visković 2, Dobrić 2.


LOKOMOTIVA: Boras 1, P. Posavec 3 (1), Kajfeš 3, Šenvald 2, S. Posavec 4, Kapetanović, Zagorščak, L.Kalaus 6 (2), D. Kalaus 2, Japundža 3, Čivljak 1, Ćurić, Plahinek 3, Prkačin, Pijević.




Isključenja: Zamet 4, Lokomotiva 8 minuta. Sedmerci: Zamet 6 (4), Lokomotiva 3 (3).


»Lokomotiva«, po kvaliteti druga ekipa u Hrvatskoj, danas je obavila formalnost u Rijeci uvjerljivo nadmašivši oslabljene Zamećanke. Riječanke su bile u stanju pružati snažan otpor tek u prvih petnaestak minuta, nakon čega su počele sve više zaostajati inferiorne u obrani i u napadu.


Unatoč najavama iz domaćeg stručnog stožera da Lara Židek neće biti u postavi Zamećanki, domaća »sedmica« je ipak zaigrala. Bilo je, međutim, vidljivo da nije sasvim fit. Riječanke su u obrambenoj formaciji »3-2-1« bolje počele utakmicu i u 7. minuti su ostvarile vodstvo kada su Josipa Jerčinović iz sedmerca i Rea Jelenović s krila produžile domaću seriju na 3:0 za vodstvo 3:2. Domaća obrana je dobro funkcionirala, ali nije odoljela akciji bivše Zamećanke Kristine Plahinek koja je obilježila gostujući preokret, vodstvo Zagrepčanki 5:3. Gošće su nastavile održavati dva gola prednosti, a kada su se sredinom poluvremena našle s igračicom manje Japundža je s krila postavila do tada najveći razmak, 8:5. Riječanke su teško nalazile rješenja za suparničku zonu »6-0«, što se naravno itekako odražavalo na rezultatu. U 20. minuti Zagrepčanke su se već odvojile na 10:5 te je domaća trenerica Adrijana Prosenjak pozvala minutu odmora. Međutim, ključ za suparničku zonu bez djelotvornog vanjskog šuta nije bilo lako naći te su »lokosice« odmaknule na 13:7 u 27. minuti.


Osim toga, kako je obrana Zamećanki sve slabije odgovarala na pokušaje kvalitetnih suparnica, unatoč nekoliko odličnih intervencija mlade vratrke Elle Toskić, jezičac na vagi je sve više pretezao na stranu favoritkinja koje su napunivši mrežu »Zameta« otišle na odmor vodsvom 15:8. Uz ostalo, Riječanke do odmora nisu iskoristile dva sedmerca. Domaće su se drugo poluvrijeme okrenule obrani »6-0«, ali je bilo vidljivo da je utakmica sve više utrka neravnopravnih konkurentkinja. Zagrebački mlinac je lako mljeo domaći otpor i u 41. minuti je razlika narasla na čak deset golova (22:12).