Pripreme Zamećanki

Prosenjak: ‘Ili ćemo tražiti predsjednika same ili ćemo morati zatvoriti klub’

Igor Duvnjak

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Zaključile smo da ćemo morati ići tražiti predsjednika same ili ćemo morati zatvoriti jedan klub koji postoji već šezdeset godina. Nitko nije pokazao prevelikog sluha za nas – upozorava trenerica Riječanki na početku priprema



RIJEKA U sinoćnje sparno predvečerje se u dvorani na Zametu odvijalo »okupljanje riječkog rukometnog dječjeg vrtića«, počele su pripreme prvoligašica »Zameta«, sastala se ekipa trenerice Adrijane Prosenjak sastavljena uglavnom od igračica rođenih 2002. godine. Mladost ovog sastava nije ono osnovno što muči klub, znatno više ga tišti organizacijski i financijski problem, koji već duže vremena tu zajedno egzistiraju kao trs i loze.


Ekipa i njihova trenerica su posada bez zapovjednika budući da predsjednica Sandra Stojković-Hinić uskoro odlazi na Island, neće je biti najmanje godinu dana, a ime njezina nasljednika je »tamo negdje daleko«. Tu je i teškoća s financijskim izvorom iz kojega sredstva stižu na kapaljku, što sve zajedno daje neveselu sliku u očekivanju nove sezone.


U igračkom kadru ima čitav niz promjena, dosta je odlazaka koji su nagovješteni, u toj križaljci ih je znatno više nego dolazaka u redove Zamećanki. Desno krilo Josipa Jerčinović i kružna igračica Anna Dobrić idu na probu u inozemstvo. Vanjska igračica Marta Jurčić seli se iz Rijeke, upisala je fakultet u Varaždinu. Vanske igračice Iva Mikolić i Iva Tabar se pak liječe od ozljeda, dok su dva beka, dvije Katarine, Mikolić i Brkljača još zauzete sezonskim poslovnim obavezama. Sve spomenute jučer nisu trenirale kao i mlada prinova iz labinskog »Rudara«, bek Anita Koge, koja dolazi idući tjedan. Pripreme je počela kvalitetna vanjska igračica Lara Židek, ali ona osjeća bolove u peti i vježbat će dok ne dočeka termin za operaciju.




– Hvala Riječkom sportskom savezu na pomoći, što mu je i obaveza, to je odlično, ali mi već tri godine čekamo trajno rješenje za predsjednika – kaže trenerica Zamećanki Adrijana Prosenjak. – Zaključile smo da ili ćemo ga morati ići tražiti same ili ako ne, morat ćemo zatvoriti jedan klub koji postoji već šezdeset godina. Ove godine slavi taj jubilej. Pokušat ćemo naći neko rješenje u ovih idućih nekoliko mjeseci. Mi ćemo same pokušati organizirati Skupštinu i uključiti neke ljude u klub. Grad nam pomoći neće, znači »uzdaj se u se i traži ljude«. Moramo rješavati tekuće obaveze, platiti kotizaciju i druge stvari, stoga moramo pronaći neka sredstva. Budući da nitko nije pokazao nekog prevelikog sluha za nas, odlučile smo si pomagati same. Ako bude išlo.


Klub iz sezone u sezonu ide »iz melodije u melodiju«, lani je ostao praktički bez skoro cijele prve postave, sada ga muče neki drugi teški problemi. Mlada ekipa u problematičnom okruženju je počela s radom, koncem mjeseca ima dogovoren trening susret s »Ajdovščinom« a prvoligaško natjecanje počinje 15. rujna.