Uoči večerašnje utakmice

Prosenjak: Domaći teren neće biti presudan

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Rukometašice »Zameta«, koje danas otvaraju domaću ligašku sezonu sa »Sesvetama Agroproteinkom«, načekale su se prvenstvenog starta. Ekipi trenerice Adrijane Prosenjak u dva navrata je odgođena utakmica s »Pitomačom« i tek nakon toga su Zamećanke zakoračile u prvenstvo i to bjelovarskim porazom.


– Bile smo stvarno dugo bez utakmica, čak dva mjeseca. Imali smo tek par prijateljskih susreta i nakon toga smo zaigrale u Bjelovaru i to bez ozlijeđene Ive Mikolić. Nismo bile svjesne što možemo u ovom trenutku, ali su me cure ugodno iznenadile i to požrtvovnošću, zalaganjem i igrom u obrani 3-2-1 – kaže trenerica Adrijana Prosenjak. – Ta zona je prilično zahtjevna u svih 60 minuta te stoga pati napad. Umorile smo se, nismo imale rješenja te nam je napad bio lošija strana utakmice. »Bjelovar« je uz »Koku« treća, četvrta ekipa u Hrvatskoj i stvarno možemo žaliti za izgubljenim bodom, izgubile smo jako naivno. Imale smo 12 sekundi za obraniti se, protivnice su iskoristile našu naivnost i zabile su nam gol u doslovno posljednjoj sekundi.


Zamećanke danas žele prve bodove u drugom dijelu sezone, treba do njih doći kraj susjeda na ljestvici, Sesvećanki.




– Ako smo s kojom ekipom uvijek imale neizvjesne utakmice, onda su to »Sesvete«. I one su kao i mi ove sezone u dosta izmijenjenom sastavu. U pauzi su se pojačale na srednjem vanjskom. Mlada su ekipa kao i mi, puna kadetskih i juniorskih reprezentativki. Veoma su slične nama, niti su one bolje od nas niti smo mi bolje od njih. U našim susretima domaći teren nikada nije bio presudan.


Osim toga Zamećanke igraju na Trsatu (15.30) budući da je njihov teren na Zametu zauzet.


– Sigurno je da će biti neizvjesno, ali nama su bodovi neophodni. Moramo stvarno dati 120 posto mogućnosti i voljnog momenta da pokušamo pobijediti. Naravno, to je sport, nikad se ne zna, pogotovo jer je riječ o tako mladoj ekipi – zaključuje Prosenjak.