Liga za ostanak

Neosvojiva tvrđava: Rukometaši Zameta danas ugošćuju Goricu

Igor Duvnjak

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Sada bi trebalo staviti točku na »i«, osvojiti dva boda protiv »Gorice«. Bilo bi lijepo ostati neporažen na našem zametskom parketu – kaže trener Drago Žiljak



RIJEKA Rukometaši »Zameta« večeras će od 19 sati ugostiti »Goricu« u Premijer ligi za ostanak u kojoj još »sitno broje«. Riječani su se izvukli iz zimske mišlovke, vrlo tijesne pozicije u kojoj je ispadanje iz Premijer lige bilo vrlo realan rasplet. Pod vodstvom novog trenera Drage Žiljka riječka momčad je nizom dobrih rezultata izborila poziciju u kojoj sama odlučuje o tome u kojoj će ligi igrati iduće sezone.


Zamećani tri kola prije kraja »Karlovcu« odmiču šest bodova, imaju vrlo obećavajuću situaciju. Zamećani pod Žiljakovim vodstvom na domaćem parketu nisu izgubili, žarko žele nastaviti taj niz.


– Učinak je zadovoljavajući. Normalno da uvijek može bolje, ali kada znamo gdje smo bili, mislim da s ovim brojem bodova moramo biti zadovoljni. U svemu je bio itekako važan učinak mojih pomoćnika, prvog suradnika Marina Miškovića i team menadžera Borisa Konjuha – kaže Drago Žiljak, trener riječkih rukometaša.


Iskorištena pauza 




– Sada bi trebalo staviti točku na »i«, osvojiti dva boda protiv »Gorice«. U dobroj smo situaciji, pauzu smo dobro iskoristili. Imamo još tri utakmice, dvije kod kuće. Trebamo se potruditi da zametska utvrda od veljače i dalje ostane neosvojiva. Izgubili smo doma bod s »Umagom«, vratili smo ga na gostovanju. Bilo bi lijepo ostati neporažen na našem zametskom parketu.


Dosta je prvotimaca tijekom stanke sudjelovalo u osvajanju bronce na kadetskom prvenstvu Hrvatske. Tom prilikom je bilo ozljeda, očekuje se da će Veron Načinović ipak nastupiti, ali Fran Lučin vjerojatno neće braniti. Uz to, duže vremena ozlijeđeni kineski reprezentativni bek Zhao Chen počeo je trenirati, trebao bi zaigrati večeras.


– Ostatak ekipe je trenirao u Rijeci, dobro smo iskoristili stanku, vježbalo se po našem programu. Mladi su bili na kadetskom prvenstvu, tamošnje ozljede su sastavni dio rukometa. S tim se mora živjeti.


Inspiracija 


Goričani s Riječanima dijele drugo mjesto u Ligi za ostanak, samo bod su iza vodećeg »Umaga«.


– »Gorica« je vrlo dobra, iskusna ekipa. Kod njih smo bili nekompletni, izgubili smo, no to ne umanjuje njihov uspjeh. Treba biti oprezan, tu nema loših sastava, svi smo podjednaki. Presudit će trenutna inspiracija. Mislim da smo malo kvalitetniji, mislim da ćemo pobjediti.


Kormilar Žiljak namjerava voditi posadu do nužnog uspjeha već provjerenim rutama.


– Mora se igrati dobro u obrani, u napadu treba smanjiti tehničke pogreške. Moramo biti prodorni, probiti ih tamo gdje su najtanji. Treba nam puno trke, vraćanja u obranu, brzog rukometa. U tome vidim našu šansu. Bodovna zaliha nam daje neku komociju, pobjedom bismo sve riješili, ali treba biti oprezan.