Promjene u MRK Zametu

NOVI VJETROVI Damir Bogdanović napušta Zamet zbog neslaganja s novom stručnom politikom

Igor Duvnjak

Damir Bogdanović/V. KARUZA

Damir Bogdanović/V. KARUZA

Dao sam svoj plan i program rada za ubuduće, ali Uprava ima drugačiju viziju, ne vidim se tu kao fikus jer ne bih imao mogućnost selekcije - tvrdi dosadašnji voditelj omladinskog pogona



RIJEKA Dok se prva ekipa rukometaša Zameta, značajno oslabljena tijekom ljeta priprema za zahtjevne premijerligaške izazove, nešto dalje od očiju javnosti pojavili su se problemi u radu s mladima. Nesporazumi su na koncu eskalirali definitivnim odlaskom iz kluba voditelja omladinskog pogona, lanjskog povratnika u Zamet Damira Bogdanovića. Riječ je o klupskoj legendi, dugogodišnjem igraču, treneru i direktoru kluba koji se prije godinu dana vratio u Zamet na donedavno mjesto čovjeka koji brine o radu s mladima, ali kako nije bio zadovoljan vizijom stručne politike s mlađim uzrastima, zahvalio se na suradnji. Osim njega na izlaznim vratima je još trenera koji rade s mladima u klubu, Alen Kurbanović, Jurica Filipović, te trener golmana Igor Saršon.


– Za stručnu politiku rada s mlađim dobnim skupinama ne smatram da je dobra i ne vidim svoju ulogu u tome – rekao je Damir Bogdanović objašanjavajući svoju konačnu odluku. – Kada sam došao lani, izuzev generacije igrača 2000. godišta koja je ostala od vremena Vjekoslava Miše Sardelića i Igora Marijanovića, zatekao sam »spaljenu zemlju«. U međuvremenu smo broj mladih podigli sa 70 na 140, povisili smo članarine sa 70 na 150 kuna. Dao sam svoj plan i program rada za ubuduće, ali Uprava ima drugačiju viziju, ne vidim se tu kao fikus jer ne bih imao mogućnost selekcije.


Predsjednik Zamećana Vedran Devčić je prokomentirao kratko ova najnovija događanja u radu s mladima u klubu.




– Potvrđujemo informaciju da Damir Bogdanović više nije voditelj pogona mlađih dobnih skupina u Zametu, funkcije koja je ustanovljena prošle sezone i koju je obnašao – poručio je čelnik kluba . – Razlozi za takvu odluku nalaze se u razilaženju s upravom kluba oko koncepta angažmana trenera profesionalca u klubu Nedjeljka Lalića, koji će uz rad s prvom ekipom biti zadužen i za drugu ekipu i za dio pogona mlađih dobnih skupina, napose kadeta, te u razilaženju oko klupske politike koja se tiče odnosa sa drugim klubovima.


Prema ovoj jučerašnjoj informaciji čelnika rukometaša »Zameta« nova trenerska križaljka za skorašnju sezonu na kraju izgleda ovako: prva, druga ekipa i kadeti 2002./03 godište – Nedjeljko Lalić i Marin Mišković, mlađi kadeti 2004/05 godište – Mateo Hrvatin, dječaci A 2006/07 godište – Milan Uzelac, dječaci B 2008/09 godište – Saša Sardelić.