Kvalifikacije za EP

Hrvatske rukometašice u Bekkestuau izgubile od Norveške

Hina



U susretu 4. kola skupine 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2018. u Francuskoj, hrvatske rukometašice su u Bekkestuau izgubile od Norveške 27-33 upisavši i drugi poraz od europskih prvakinja u posljednja četiri dana.


Norvežanke su u srijedu u Zagrebu pobijedile 32-25, a u uzvratu pred svojim navijačima 33-27.


Hrvatske rukometašice su odigrale odlično prvo poluvrijeme protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu, no u nastavku susreta su Norvežanke ubacile u višu brzinu i rutinski stigle do bodova.




Odabranice izbornika Nenada Šoštarića su odlično ušle u susret. Povele su 3-0, a potom i 5-1. Nažalost, Norvežanke su vrlo brzo izjednačile na 5-5, a potom i povele 8-6. Bila je to najveća prednost koju su aktualne europske prvakinje imale u prvom dijelu, a na odmor su otišle s vodstvom 13-12.


U nastavku susreta Norvežnke su zaigrale angažiranije i njihova prednost je rasla iz minute u minutu do najvećih + 10 (32-22). U samoj završnici naše su rukometašice serijom 5-1 uspjela ublažiti poraz do konačnih 33-27.


Norvešku su do četvrte pobjede u skupini i potvrde prvog mjesta predvodile Amanda Kurtović sa sedam, Heidi Loke sa šest, te Veronica Kristiansen sa četiri gola, dok su u hrvatskim redovima najefikasnije bile Stela Posavec s pet, Valentina Blažević, Katarina Ježić i Aneta Benko sa četiri gola, dok je Larissa Kalaus zabila tri gola.


Iduću utakmicu Hrvatska će imati 30. svibnja kada gostuje u Ukrajini, a u posljednjem kolu će protiv istog suparnika igrati 3. lipnja pred svojim navijačima.


Norvežanke vode na ljestvici sa maksimalnih osam bodova, dok Švicarska, Hrvatska i Ukrajina imaju po dva boda.


Na EP će ići prve dvije ekipe iz svake od sedam skupine plus najbolja trećeplasirana.