SP sveučilišta u rukometu

Češki vratar Filip Herajt spriječio prvo slavlje hrvatskih rukometaša

David Čarapina

Hrvatski rukometaši idući susret igraju četvrtak protiv Litve/R. BRMALJ

Hrvatski rukometaši idući susret igraju četvrtak protiv Litve/R. BRMALJ

Hrvatski rukometaši i u drugom nastupu osvojili bod, rukometašice igraju u srijedu u 18 sati protiv Brazila.



RIJEKA Drugog dana Svjetskog sveučilišnog prvenstva u rukometu hrvatski reprezentativci ponovno su osvojili samo bod, ovoga puta protiv Češke (25:25). Utakmicu su obilježile dvojbene sudačke odluke, ali i nervozni hrvatski rukometaši koji su uspjeli zaraditi dva crvena kartona. Hrvatski rukometaši ušli su nervozno u utakmicu, a ta nervoza rasla je iz minute u minutu zahvaljujući sucima, ali i češkome vrataru Filipu Herajtu, kojega su razbranili. Česi su utakmicu kontrolirali do kraja poluvremena kada napokon Hrvati uspijevaju nametnuti svoj ritam te iskoristiti greške Čeha u napadu za odlazak na poluvrijeme s minimalnim vodstvom, 14:13. Međutim, Hrvatska opet nervozno ulazi u drugo poluvrijeme što posljedično rezultira crvenim kartonom za Ivana Majića u prvim minutama nastavka. Činilo se tada da Česi imaju sve pripremljeno za odlazak na nekoliko golova razlike, ali Hrvatska se na vrijeme uspjela sabrati te čak uzeti nakratko vodstvo zbunjenim Česima (17:18).


Utakmicu je obilježila izuzetno gruba igra s obje strane, ali Česi su ti koji su izvukli deblji kraj jer su do zadnjeg zvižduka ostali bez čak tri igrača. Vodstvo je prelazilo s jedne na drugu stranu te je napetost rasla iz minute u minutu. Tada opet – crveni karton… Ovoga puta za Tonija Pehara, koji je morao izaći pred sam kraj susreta (25:25). Česi su imali sve u svojim rukama, ali opet su napravili početničku grešku u napadu te dali domaćinu šansu za povratak iz ponora, ali zadnji napad zaustavio je češki junak Herajt.


Treba istaknuti kako hrvatski vratari nisu imali svoju večer zbog čega ostaje dojam da je samo nekoliko obrana dijelilo Hrvatske od prve pobjede na prvenstvu.Rukometaši sljedeću utakmicu igraju u četvrtak u 18 sati protiv Litve, dok rukometašice igraju u srijedu u 18 sati protiv Brazila.