Razočaravajuće 12. mjesto

OI Rio: Snježana Pejčić se nije uspjela plasirati u finale

Hina



Svjetska rekorderka u malokalibarskoj pušci – trostav 50m, Snježana Pejčić nije se uspjela plasirati u finale ove discipline na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.


Pejčić je u kvalifikacijama osvojila razočaravajuće 12. mjesto sa 580 krugova. Bez finala je ostala i naša druga predstavnica Tanja Perec koja je zauzela 29. mjesto sa 572 kruga.


Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Talijanka Petra Zublasing sa 589 krugova, a u finale se ulazilo sa 582 kruga.




Pejčić je ove sezone četiri puta nastupila u trostavu i sva četiri puta je bila na postolju. Pobijedila je u Munchenu, Rio de Janeiru i Bakuu, dok je Bangkoku bila druga. U Riju je osim pobjede ‘upucala’ i svjetski rekord od 594 kruga i tako na najbolji način najavila svoje olimpijske ambicije. No, nažalost zapela je već u kvalifikacijama. Ključnim se pokazalo loše pucanje u posljednjem stojećem stavu u kojem je pogodila 187 krugova. U prvoj disciplini trostava – klečeći je imala 194 kruga, a potom je ležeći pogodila 199 krugova.


Snježani je ovo bio treći olimpijski nastup u trostavu. Prije četiri godine u Londonu je bila peta, a u 2008. u Pekingu je zauzela 26. mjesto.