Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
23. ožujka 2019.
Ispis članka: Josip Kuna pogodio broncu u Changwonu - Novi List

NoviList.hr

Josip Kuna pogodio broncu u Changwonu

SP u streljaštvo

10. rujan 2018 13:09

Napisao: HINA

Nastupom Josipa Kune za hrvatske streljašice i streljaše završilo je najuspješnije svjetsko prvenstvo ikad u u seniorskoj konkurenciji.

Hrvatska je  osigurala tri mjesta u streljaštvu na OI

CHANGWON Hrvatski reprezentativac u gađanju puškom, 46-godišnji Osječanin Josip Kuna osvojio je brončano odličje u disciplini 300 m – ležeći na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Changwonu te tako ostvario najveći uspjeh u karijeri. Kuna je šest serija po deset metaka ostvario rezultat od 590 krugova, što je za čak 15 krugova bio bolji rezultat od onog što ga je postigao u nedjelju, u eliminacijskom dijelu natjecanja u kojem je bio pri začelju onih koji su izborili mjesto u borbi za odličja.

Sa 592 kruga po drugi puta u karijeri naslov svjetskog prvaka osvojio je legendarni, 55-godišnji Slovenac Rajmond Debevec, bivši olimpijski pobjednik iz Sydneyja 2000. godine i nositelj brojnih odličja s najvećih svjetskih natjecanja. Isti rezultat kao Debevec, ali s manje pogodaka u strogi centar, ostvario je drugoplasirani Poljak Daniel Romanczyk.

Nastupom Josipa Kune za hrvatske streljašice i streljaše završilo je najuspješnije svjetsko prvenstvo ikad u u seniorskoj konkurenciji. Podsjetimo, Petar Gorša je osvojio dvije srebrne medalje, u gađanju zračnom puškom i u gađanju malokalibarskom puškom, disciplina 50 m – trostav. U zračnoj pušci Gorši se na postolju s brončanim odličjem oko vrata pridružio Miran Maričić, a brončanu medalju u gađanju malokalibarskom puškom, disciplina 50 m – trostav, osvojila je i Riječanka Snježana Pejčić.
Time su već sada izborena i tri mjesta, dva za streljaše te jedno za streljašice, na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.