ETSC natjecanje

Hrvatska golf reprezentacija osvojila europsko zlato

P. N.

Foto Adam Brnić

Foto Adam Brnić

Hrvatsku ekipu činili su: Adam Brnić, Lucas Buerk, Lovro Horvat i Ivan Vučemil uz pratnju izbornika Deana Dužaića



ZAGREB Hrvatska golf reprezentacija osvojila je zlatnu medalju u muškoj konkurenciji na Europskom timskom golf natjecanju (ETSC) što je protekla četiri dana održano u Zagrebu. Na Riverside Golf Zagreb igralištu nastupilo je 13 muških i 10 ženskih ekipa iz ukupno 15 europskih država: Litve, Malte, Grčke, Bugarske, Lihtenštajna, Cipra, Ukrajine, Latvije, Luksemburga, Mađarske, BiH, Makedonije, Poljske, Srbije i Hrvatske.


Hrvatsku ekipu činili su: Adam Brnić, Lucas Buerk, Lovro Horvat i Ivan Vučemil uz pratnju izbornika Deana Dužaića. Time su ostvarili sjajan uspjeh, a valja napomenuti da je hrvatska reprezentacija prije dvije godine u Mađarskoj osvojila srebro.





Adamu Brniću golf je strast od malih nogu. Gledao je ljude kako igraju na livadama Krasice iznad Bakra, gdje je odrastao. Djed mu je napravio prvu drvenu palicu, a ubrzo se golfom počeo ozbiljno baviti. Već sa 14 godina osvojio je niz turnira.


ETSC natjecanje namijenjeno je zemljama u kojima je golf slabije razvijen. Natjecanje je organizirao Hrvatski golf savez.