Rijeka uspomena

ZORAN KVRŽIĆ: Mogli bi barem jednom godišnje odigrati neku utakmicu na Kantridi

Denis Frančišković

Zoran Kvržić/V. KARUZA

Zoran Kvržić/V. KARUZA

Travnjak nije baš »top« kao onaj na Rujevici. No, ovo je za nas bila neka vrsta osvježenja kad smo izašli pod stijene i svjetla reflektora. Još kad dobro odigramo. Treba to doživjeti, u meni su se dosta probudile te lijepe uspomene na lijepe prijašnje rezultate - kaže Kvržić



RIJEKA Ostali su još dugo nakon susreta s »Mariborom« nogometaši »Rijeke« na travnjaku Kantride. Kao da im se nije dalo u svlačionice. Druženje s navijačima, selfiji ispred Zapada, međusobni razgovori, intervjui za brojne medijske kuće… Neki su poput Hebera bili posebno oduševljeni, sve ga je posjetilo na brazilsku atmosferu i ugođaj, toliko da je Brazilac djelovao sretan poput malog djeteta. Svojim golom i trkom prema Armadi znao je proslaviti svoj prvijenac na Kantridi, posjetio na neke golgeterske dane »Rijekinih« »topnika« povijesti koji se jednostavno ne zaboravljaju.


A samo su tri sadašnja »Rijekina« standardna prvotimca osjetila čari Kantride, Andrej Prskalo koji je branio cijeli susret protiv »Maribora«, Simon Sluga koji je bio na klupi i Zoran Kvržić kojeg je u nastavku zamijenio Maxwell Acosty.


Pamti se Stuttgart


Kvržić je odigrao posebno dojmljivo. Brz, okomit, s dobrim i pravovremenim progravanjima te opasnim ubačajima u srce šesnaesterca. Reklo bi se opet onaj stari »Kvrža«.




– Bilo je stvarno jako lijepo vratiti se na Kantridu i odigrati jednu jako dobru utakmicu. Još kad je ovako pun stadion… – ističe Kvržić dodajući: – Meni su se vratile sve te emocije iz ranijih dana. A bilo je stvarno lijepih uspomena ovdje pod stijenama Kantride. Dobrih utakmica, velikih pobjeda… Baš sam rekao da bismo mogli barem jednom godišnje odigrati neku utakmicu ovdje.


Kvržić je na Kantridi zabio i jedan od svojih najdražih pogodaka, kao i jedan od posebno bitnih u povijesti »Rijeke«. I to onaj drugi u velikoj pobjedi »bijelih« od 2:1 protiv »Stuttgarta« točno prije pet godina u »play-offu« za ulazak u Europsku ligu.


– Odigrao sam tu puno utakmica, a svakako u najljepšem sjećanju mi je ostao »Stuttgart«. Pamtim dobro i »Sevillu«… Ali jedna od dražih utakmica mi je i finale Kupa Hrvatske – dodaje Zoran.


Kratkotrajan silazak s Rujevice na Kantridu bio je po svemu sudeći pun pogodak u stanci i na putu povratka u staru formu.


– Sigurno da to predstavlja određenu promjenu, dugo se nije igralo i travnjak nije baš »top« kao onaj na Rujevici. No, ovo je za nas bila neka vrsta osvježenja kad smo izašli pod stijene i svjetla reflektora. Još kad dobro odigramo. Treba to doživjeti, u meni su se dosta probudile te lijepe uspomene na lijepe prijašnje rezultate – kaže veznjak »bijelih«.


Igrači i Matjaž Kek su jako ozbiljno shvatili test s »violama«. Susret kao da je poprimio obrise natjecateljskog, igrači se nisu štedjeli.


– Odigrali smo stvarno dobru utakmicu. Teško je bilo kome dati četiri gola, a kamoli jednom »Mariboru« bez obzira u kojem je sastavu. Jako je to dobra momčad i dobro organiziran klub koji iza sebe ima puno europskih nastupa, a ostavio je traga i u Ligi prvaka. Bez obzira što je utakmica bila prijateljska i pripremna pružili smo maksimum, izgledali jako dobro. Vjerujem da će tako biti i protiv »Osijeka« – dodaje Kvržić.


Opasne kontre


Impuls s Kantride može biti samo dodatni poticaj Kvržiću i suigračima pred veliki nedjeljni derbi s »Osijekom«.


– Sigurno da na valovima ove pobjede i dodatnog samopouzdanja možemo samo bolje. Malo smo »štekali« u završnicama nekih utakmica, sad je bilo vidljivo da smo malo i podigli golgetersku formu. Dobro je uvijek kada nakon male krize počinjemo opet biti čvrsti i zabijamo – tvrdi Zoran koji je u klubu s Drave proveo tri godine i potom se 2013. skrasio na Kantridi. Nakon toga su uslijedile selidbe pa dolazak na Rujevicu.


– »Osijek« je dobra ekipa. Znamo da je krenuo putem »Rijeke«, polako se diže i gradi momčad. Dobri su i posebno jaki u kontrama. Moramo napraviti dobru analizu, snimiti ih što bolje i dobro se pripremiti. Moj bivši klub? Imam stvarno lijepe uspomene iz »Osijeka« – zaključuje Kvržić.



 Ricardo Bagadur, nekadašnji stoper Rijeke, a potom član Fiorentine, nakon čega je bio na posudbi u brojnim klubovima, na probi je u Osijeku. Bagadur je isprva igrao za drugu momčad Osijeka, ali ga je u nedostatku obrambenih igrača trener Zoran Zekić uvrstio u konkurenciju za prijateljski ogled prve momčad s tuzlanskom Slobodom (1:0). Bagadur je pritom zadovoljio ukuse Zekića i prema riječima glasnogovornika Marija Mihića moguće je da za nekoliko dana potpiše i ugovor s »bijelo-plavima«.


Dogodi li se to Bagadur će biti drugi Riječanin koji će se u kratkom roku skrasiti u Gradskom vrtu. Prije njega u lipnju je to učinio vratar Ivica Ivušić, koji je raskinuo ugovor s Olympiacosom i prednost dao Slavoncima ispred Hajduka. Ništa čudno, djed Franjo Pomor, također poznat kao nogometni trener i veliki ljubitelj nogometa na Kvarneru, porijeklom je Slavonac.