Život nakon Rijeke

VRATIO SE KUĆI… Valerij Božinov potpisao za Botev iz Vraca kojega trenira njegov očuh Sašo

Hina

Imam 32 godine i još uvijek volim nogomet. Ovdje se osjećam sjajno - kazao je Božinov po dolasku u Vracu, grad 116 kilometara udaljen od Sofije.



SOFIJA Bivši bugarski nogometni reprezentativac Valeri Božinov (32) našao je novi klub nakon što je u kolovozu napustio Rijeku. Do konca sezone nosit će dres novog bugarskog prvoligaša Boteva iz Vraca. Božinov je na Rujevicu stigao u veljači ove godine, međutim nije se previše naigrao u momčadi Matjaža Keka. Upisao je samo dva nastupa i razlaz je bio očekivan. Novu sreću potražio je u Botevu iz Vrace, kojega trenira njegov očuh Sašo Angelov. 


– Imam 32 godine i još uvijek volim nogomet. Ovdje se osjećam sjajno – kazao je Božinov po dolasku u Vracu, grad 116 kilometara udaljen od Sofije.


Božinov je tijekom karijere igrao za 14 klubova u Italiji, Engleskoj, Portugalu, Srbiji, Kini, Švicarskoj i Hrvatskoj. Nosio je dres Juventusa, Fiorentine, Manchester Cityja, Parme, Sportinga… Za bugarsku reprezentaciju je odigrao 43 utakmice i postigao šest golova.