Dario Dabac

Trener senjskog Nehaja: ‘Prave pripreme bit će najveće pojačanje’  

Ivan Volarić

NEMA ČAROBNI ŠTAPIĆ - Dario Dabac / Foto Vedran Karuza

NEMA ČAROBNI ŠTAPIĆ - Dario Dabac / Foto Vedran Karuza

Ne bi bilo lijepo ispasti s obzirom na stogodišnjicu kluba, želja je s ovim što imamo izboriti ostanak u ligi i sanirati dugove. Dovoljno smo jaki da odradimo dobro proljeće - uvjeren je Dabac



RIJEKA  Ispravak krivoga navoda: nogometaši Opatije nisu prvi trećeligaš iz ovoga kraja koji je krenuo sa zimskim pripremama. Preduhitrili su ih – Senjani. Trener Dario Dabac, inače bivši branič Rijeke, Zagreba, Dinama, Greuther Fürtha, Union Berlina, Reida…, okupio je momčad odmah nakon Sveta tri kralja, što znači da je deseta momčad Treće HNL – zapad trenutno u drugom tjednu priprema.


– Krenuli smo rano iz dvaju razloga. Prvo i osnovno, imamo mladu ekipu, dakle dečkima brzo počinju školske i fakultetske obaveze – govori Dabac.


– Drugo, uzeli smo u obzir vremenske prilike u Senju. Vrijeme je trenutno nenormalno povoljno, a svi znamo da bura i zima moraju u Senju odraditi svoje. Gledali smo kako najbolje iskoristiti povoljno vrijeme i napraviti onaj bazični dio priprema dok je tako. Što se prijateljskih utakmica tiče, nastojali smo, upravo zbog vremena, većinu utakmica odigrati u Rijeci ili u Istri. U Rijeci će ipak biti pitomije vrijeme. Morali smo ući s dozom opreza u sve ovo jer svjesni smo da će zima doći i da će bura odraditi svoje, a onda nam preostaje jedino zatvoriti se u dvoranu. Prvu utakmicu igramo u subotu od 15 sati na Krimeji protiv Orijenta.


Turbulentna sezona




Što se igračkog kadra Senjana tiče, on u stanci nije doživio veće promjene.


– Otišao je Viktor Svetić, a došao Alen Vuković iz Otočca. Cilj nam je dovesti još jednog zadnjeg veznog igrača, a moramo vidjeti i što će biti s vratarom. Naš veznjak Hodak i vratar Tomljanović imaju obaveze na fakultetu u Zagrebu i bit će im izuzetno teško uskladiti fakultetske obaveze s igranjem u Trećoj HNL. Pokušat ćemo u tom smislu reagirati, no teško je očekivati da će netko pustiti kvalitetnog igrača. Mi pak nećemo dovoditi samo da dovedemo, nećemo gomilati igrače. Uostalom, imamo dovoljno svojih mladih igrača koji su pošteno odradili prošlu jesen i pokazali kako se bori za svoj klub, grad i dres. Pokazuju da mogu iskoristiti priliku. Ovo je godina stogodišnjice kluba, ali treba uzeti u obzir da je iza nas turbulentna sezona. Idemo u smjeru rezanja, skraćivanja i vraćanja dugova, odnosno svojevrsne stabilizacije kluba. Ne bi bilo lijepo ispasti s obzirom na stogodišnjicu kluba, želja je s ovim što imamo izboriti ostanak u ligi i sanirati dugove. Situacija nije zahvalna, nekada se puno lagodnije živjelo, ali tu smo gdje smo. Pred kraj jeseni smo se stabilizirali i po meni dovoljno smo jaki da odradimo dobro proljeće. Osim toga, bit ćemo stariji, iskusniji za pola trećeligaške godine, ali i jači za jedne pripreme. Došao sam u klubu nakon pet odigranih kola. Nismo imali stanke i teško je u takvim okolnostima nešto bitnije utjecati. Nema Dabac čarobni štapić! Dečki su me dobro primili, isto tako i moj način rad. Radimo svakodnevno. Jako sam zadovoljan s odazivom na treninge. Do sada je uvijek svako proljeće bilo moje, zato sam i krenuo rano s pripremama.


Vukelić i Hajdini


Proljetni dio sezone na trećeligaškom zapadu donijet će zanimljivu borbu za ulazak u doigravanje, odnosno među prvih šest ekipa na ljestvici. Senjane dijele četiri boda od gornjeg doma. Je li preambiciozno razmišljati u tom smjeru?


– Za nas je takvo razmišljanje trenutno preambiciozno. Za nas će najveći plus u nastavku sezone što su nas svi otpisali. Čak je i tijekom srpnja prošle godine u gradu počela prevladavati atmosfera da smo loši. Mi smo jesenas prije svega promjenili atmosferu u gradu, onda i u klubu, a onda su se dečki organizirali i sada možemo reći: gospodo draga – tu smo! Gledam da odradimo što više zajedničkih treninga, da nas pritom i zdravlje posluži. Dobro je što nam se vraća naš kapetan Vukelić, koji je prevaga na terenu. Bilo bi lijepo da se vrati i Hajdini, koji je ozlijeđen od drugoga kola. To će biti naša najveća pojačanja, kao i deset tjedana zajedničkog rada i pripremnih utakmica – poručio je 41-godišnji stručnjak koji je trenersku karijeru započeo u omladinskom pogonu Rijeke, a prije Nehaja vodio je i prvu momčad kineskog drugoligaša Sichuan Jiuniua.