Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Ispis članka: TRENER SVIH TRENERA PREDAJE TITULU: Vjerovao sam u ove dečke. Imamo atomske igrače - Novi List

NoviList.hr

TRENER SVIH TRENERA PREDAJE TITULU: Vjerovao sam u ove dečke. Imamo atomske igrače

Miroslav Ćiro Blažević

12. srpanj 2018 09:15

Napisao: Orlando Rivetti

 Hvala Bogu. Zar ima nešto ljepše nego da te učenik nadmaši. Genijalno je vodio momčad kroz Mundijal. On je potvrda koliko je trener bitan u svakoj ekipi... – rekao je Ćiro. 

snimio Vedran Karuza

RIJEKA - Miroslav Ćiro Blažević, izbornik koji je u Francuskoj prije dvadeset godina postavio svojim nasljednicima letvicu na brončanim, do jučer nedohvatljivim visinama, jučer je bio najsretniji čovjek na svijetu. Prije početka Mundijala, bio je, naime, jedan od najvećih optimista, tvrdio je da će Hrvatska igrati u finalu!

– Pogodio sam, naravno, istinski sam vjerovao da će ova generacija dohvatiti finale Mundijala. Beskrajno sam sretan. Ovo je jedan od najljepših trenutaka moje nogometne karijere. Vjerovao sam u ove dečke jer znam tko su igrači, a koji nisu... Stalno ponavljam kako su Hrvati najnadareniji igrači na svijetu. Rusi imaju atomsku bombu, mi imamo atomske igrače.

Francuzi u finalu?

– Neću o tome sada. Želim uživati u ovom veličanstvenom trenutku. O Francuzima ćemo idućih dana. Neka oni razbijaju glavu. Englezi su pali, presudila im je naša vjera da možemo. Kada smo se mučili, znali smo da smo jaki, da možemo preokrenuti rezultat. Veliko je srce u Hrvata. Na kraju smo posramili Engleze snagom karaktera i kvalitetom koja je morala doći do izražaja.

Dalić vas je nadmašio?

– Hvala Bogu. Zar ima nešto ljepše nego da te učenik nadmaši. Genijalno je vodio momčad kroz Mundijal. On je potvrda koliko je trener bitan u svakoj ekipi... – rekao je Ćiro.