Amer Gojak

Poštujemo Rijeku, ali nemamo razloga za strah na Rujevici

Ivana Vaupotić

Amer Gojak/L. STANZL/PIXSELL

Amer Gojak/L. STANZL/PIXSELL

Već sam nekoliko puta rekao da u domaćem prvnestvu sve ovisi o nama. Ako smo mi pravi, onda smo i mi ti koji će diktirati ritam i rezultat - kaže veznjak modrih



ZAGREB Ova kalendarska godina »Dinamu« je servirala dvije krajnosti, u smislu izvedbe i rezultata. »Modri« su fenomenalno odradili sva gostovanja u tekućoj sezoni HT Prve lige, uz samo jedan primljeni gol, a prije osam mjeseci su, primjerice, samo na Rujevici četiri puta vadili loptu iz mreže. Stoga nije ni čudno da s puno samopouzdanja očekuju novo izdanje derbija s »Rijekom«.


– Prije svega, nadam se jednoj dobroj utakmici. Vjerujem da ćemo nastaviti svoj dobar niz na gostovanjima u ovoj sezoni. Svjesni smo da je Rujevica iznimno negostoljubiv travnjak, u smislu osvajanja bodova, i to nam je samo motiv više uoči ovog derbija – kaže Amer Gojak.


Nema umora


Prema njegovim riječima, svi u Maksimirskoj 128 također su svjesni svoje nogometne moći i dobrog razdoblja u kojem se nalaze.




– Ova jesen je morala zadovoljiti i najveće kritičare »Dinama«. Baš zato nemamo razloga za bojazan od »Rijeke« na Rujevici. Poštujemo ih u svakom smislu, ali straha nema – dodaje Gojak, koji se ove sezone prometnuo u jednog od najvažnijih igrača modrog ansambla.


Veznjak koji je prije tri, četiri godine označen kao najveći talent BiH nogometa, jednostavno je eksplodirao pod ravnanjem Nenada Bjelice. Preciznije, prošle sezone Gojak je u modrom dresu uknjižio trideset nastupa, s time da je četrnaest puta na teren ulazio s klupa za pričuve, a u sedam navrata je zamijenjen. Sada je, pak, prvenstvenu stanku proveo na pripremama reprezentacije BiH, zabilježivši debitantski nastup. Ti dvoboji s Austrijom i Španjolskom za njega su bile zaokružile osam odigranih utakmica u mjesec dana.


– Nema umora, svi smo naučeni na gust raspored u ovom dijelu godine. Praktički od ljeta igramo u ritmu srijeda-nedjelja, ali misli da se to ne osjeti na našim izvedbama. Kvalitetno odrađene ljetne pripreme su bile temelj na kojem je izgrađen naš uspjeh u dosadašnjem dijelu ove sezone – tumači Gojak.


Premda Armada i dalje ne želi navijati na utakmicama dok je Igor Bišćan trener »Rijeke«, baš nitko u Maksimirskoj 128 u tome ne vidi detalj koji bi mogao značiti određenu prednost


– To su unutarnje stvari »Rijeke« koje ne bih volio komentirati jer nisam upućen, niti se želim miješati u taj odnos. Znam da je na Rujevici uvijek dobra domaćinska atmosfera, i zbog toga mislim da će tako biti i ove subotu. Iskreno, to može biti motiv više za nas – rezonira 21-godišnji veznjak.


Dobra forma


U tom smislu također je jasno da suparnicima neće nedostajati motiva. Europski uspjeh u ovoj sezoni pretvorio je »Dinamo« u klub koji svi žele pobijediti.


– To nam mora ići na čast jer znači da svi žele skinuti šampiona. U ovoj sezoni pogotovo jer smo na uspjeh s domaćeg terena nadogradili i onaj u Europi. Jasno nam je da će »Rijeka« htjeti iskoristiti priliku, ali već sam nekoliko puta rekao da u domaćem prvnestvu sve ovisi o nama. Ako smo mi pravi, onda smo i mi ti koji će diktirati ritam i rezultat – kaže Gojak, dodajući da »Dinamo« u Hrvatskoj uvijek ide na osvajanje sva tri boda.


Naravno, ni Rujevica nije izuzetak.


– Moramo njegovati taj šampionski pristup jer imamo sve preduvjete za takvo nešto. Od koncentracije kvalitete u svlačionici pa do dobre forme i atmosfere koja je sjajna. Ponavljam, imamo veliki respekt protiv »Rijeke« koja je napravila iskorak u zadnjih nekoliko sezona, ali u subotu dolazimo po pobjedu – zaključuje Gojak.