Komentar Daniela Šarića

Ova generacija skinula je jedno veliko breme

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Kvaliteta je na našoj strani, imamo igrače u svjetskim klubovima, iza kojih je puno velikih utakmica, dok Rusi uglavnom igraju u svojoj ligi. Ispali su Argentina, Portugal i Njemačka, sada i Španjolska su ispali, ždrijeb je u našem dijelu mrvicu otvoreniji i to treba iskoristiti



U četvrtfinalu smo Mundijala! Velika je to stvar za našu reprezentaciju, ali i za hrvatsku državu. Nakon Francuske ’98. nismo prošli skupinu, a sada smo ušli u četvrtfinale. Iskreno se nadam da nećemo stati na tome. Ždrijeb nam je naklonjen. Rusi su prošli Španjolce i neće biti lako, kao što to nije bilo ni protiv Danaca, ali imamo veliku šansu za plasman u polufinale.


Messi i Cristiano Ronaldo su otišli kući. Oni možda danas jesu dva najveća igrača, ali njihove reprezentacije nisu odigrale na visokoj razini. Igrači u našoj reprezentaciji igrali su puno bolje i zasluženo su u četvrtfinalu, za što je najzaslužniji Danijel Subašić, koji je obranio tri od pet penala!


Imali smo i ranije prolaz u četvrtfinale, ali Schmeichel je obranio Modriću jedanaesterac. Drago mi je zbog Modrića što smo prošli, jer za njega bi to bilo veliko opterećenje. On je motor naše reprezentacije. Preuzeo je odgovornost nakon jedanaesterca koji nije realizirao. Uzeo je loptu i zabio, pokazavši zašto je svrtstan među najbolje igrače na SP-u. Na kraju, zasluženo smo prošli, mislim da smo bolje pucali jedanesterce, a Danijel Subašić je za jedan gol bolji od Schmeichela.




U četvrtfinalu smo teže nego što smo očekivali. Igračka kvaliteta je bila na našoj strani, ali Danci su se pokazali kao vrlo organizirana momčad, protiv koje je teško igrati. Zasluženo su prošli skupinu, ali bili smo za nijansu bolji i zasluženo idemo u četvrtfinale. Brzo smo se vratili poslije ranog primljena pogotka. Možda nismo imali kontrolu kakvu smo željeli, bilo je teže nego što sam i ja očekivao, ali ova generacija je pokazala da i u izuzetnom teškim utakmicama ima samopouzdanja, da može skrenuti vodu na svoju stranu. Jer prije kad se lomilo na velikim natjecanjima, nije se lomilo na našu stranu. Ovakve teške utakmice dižu samopouzdanje. Ima sada vremena za odmor i pripremu utakmice u Sočiju.


Vjerujem da će lakše biti igrati s Rusima nego sa Španjolcima, ali neće biti lako, tu je i podrška domaćih navijača. Za nas nema više tako velikog pritiska, ova generacija je skinula jedno veliko breme. Treba biti strpljiv, imamo bolje igrače i kvaliteta bi u jednom trenutku trebala prevagnuti. Lagani smo favoriti. Uostalom, Danci su bili su bolja opcija nego Francuska. Kvaliteta je na našoj strani, imamo igrače u svjetskim klubovima, iza kojih je puno velikih utakmica, dok Rusi uglavnom igraju u svojoj ligi.


Ispali su Argentina, Portugal i Njemačka, sada i Španjolska su ispali, ždrijeb je u našem dijelu mrvicu otvoreniji i to treba iskoristiti.