Ambiciozni planovi

NOVA KRIMEJA Orijentov stadion mogao bi već iduće godine osvanuti u drugoligaškom ruhu

Ivan Volarić

Krimeja kakva bi mogla uskoro biti

Krimeja kakva bi mogla uskoro biti

Novi predsjednik Saša Matijaš na Skupštini je najavio ulaganja u klupsku infrastrukturu s ciljem da bude spremna na rezulatske iskorake prve momčadi.



RIJEKA Saša Matijaš u ponedjeljak navečer postao je novi predsjednik Orijenta 1919. Ambiciozni čelnik Krimejčana iznio je na Skuštini svoj četverogodišnji plan, a jedna od njegovih najvažnijih točki je uređenje stadiona koji odavno već vapi za ulaganjima. Već su se uredili fan shop, djelomično klupske prostorije i svlačionice, obojali zidovi, postavljeni su novi reklamni panoi, ali to nije sve. Počelo se u suradnji s gradom Rijekom razmatrati mogućnost uređenja VIP lože za zasebim ulazom s prometnice, potom postavljanja crveno bijelih plastičnih stolica na glavnu tribinu, a čak su napravljene i neke projekcije izgradnje još jedne tribine (šest ili sedam redova) na suprotnoj strani. Kaže Matijaš da bi se nastojala izbjeći gradnja tribina iza golova budući da su tamo trening plohe (razmatra se i mogućnost osposobljavanja pomoćnih terena u Dolcu ili u kampusu). Cilj svih ovih radnji je vrlo jasan i to novi predsjednik Orijenta 1919 ne krije:


– Naš prvi cilj je stvoriti stabilnog trećeligaša, no ambicija uvijek mora postojati i sve što radimo radimo na način da nas jednoga dana ne iznenadi plasman u Drugu HNL ili ukoliko budemo dovoljno jaki i u Prvu HNL. Nema smisla da primjerice na terenu izborimo viši rang, a onda se uhvatimo za glavu jer nemamo stadion na kojem ćemo igrati svoje domaće utakmice. Mislim da bi se stadion mogao uz ne tako velike zahvate dovesti na drugoligašku razinu, a ni prvoligaška nije toliko nedostižna i zato moramo postepeno već sada stvarati preduvjete za takvo nešto – kazao je Matijaš na Skupštini i objasnio kako su u suradnji s gradom Rijeke već pokrenute određen radnje, izrađuju se troškovnici, a konačnu riječ dati će gradski vijećnici na svojoj sjednici krajem godine.


U slučaju da prijedlog prođe s dijelom radova bi se moglo početi tijekom iduće godine što u prijevodu znači da bi Krimeja mogla spremna dočekati drugoligašku promociju. Ukoliko naravno momčad nastavi pobijeđivati i igrati ritmom kao i do sada.  Pogledajte u našoj foto galeriji kako bi Orijentov stadion mogao izgledati u ne tako dalekoj budućnosti.