Presica na Rujevici

Matjaž Kek ostao i bez Alexandera Gorgona, ali u Kranjčevićevoj je cilj pobjeda

P. N.

Matjaž Kek i Antonio Mirko Čolak/D. FRANČIŠKOVIĆ

Matjaž Kek i Antonio Mirko Čolak/D. FRANČIŠKOVIĆ

Želimo pobjeđivati i dužni smo to prema sami sebi, našim navijačima i klubu i sve ćemo napraviti da to tako i bude - poručio je Kek.



RIJEKA Matjaž Kek i Mirko Antonio Čolak izašli su pred novinare na Rujevici uoči subotnjeg gostovanja kod Lokomotive. 


– Čeka nas teška utakmica, jer u proteklim utakmicama nismo dobro izgledali, a Lokomotiva je nama tradicionalno neugodan protivnik. Imamo malo problema s ozljedama i sigurno da možemo puno bolje na planu igre. Kroz tjedan smo probali s treningom, s razgovorima ono što se od nas očekuje i što mi sami od sebe očekujemo, a to je da smo bolji na planu igre. S pristupom igrača na utakmicama i treninzima sam zadovoljan. Naš cilj je postići pozitivan rezultat – rekao je Kek u uvodu te istaknuo kako pored Hebera i Acostya ne može još računati na Velkovskog, upitan je Žuta, a otpao je i još jedan nadapač Gorgon.


– Alternative? Kvržić i Capan su OK, nisu trenirali ali će moći zaigrati ako će trebati. Rješenja se sama nameću, uzet ćemo u kadar i juniore ako treba. Ne vidim da to ne bi bila dobra prilika za druge. Dođu u jednom dijelu sezone ozljede i kazne, to je trenutak kada treba potvrditi da imaš širinu kadra. Vraća se u sastav Lončar, očekujem da se digne Pavičić… Tu ćemo tražiti nešto što bi moglo izgledati bolje. Tu je malo problem samopouzdanja i da se stane bliže pa da se ide u rizik i odgovornost kada se uđe u zadnju trećinu. Želimo pobjeđivati i dužni smo to prema sami sebi, našim navijačima i klubu i sve ćemo napraviti da to tako i bude – poručio je Kek.