SP u Rusiji

Mandžukić: ‘Ja ću biti spreman za Nigeriju’

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Teren je dobar i osjećamo se kao kod kuće. Naši domaćini potrudili su se osigurati nam što bolje uvjete kako bismo se optimalno pripremili«, kazao je Mandžuki



ROŠĆINO Imamo još vremena do utakmice i nekoliko treninga na kojima ćemo se također spremati za Nigeriju pa je prerano za odluke tko će igrati, ali ja ću biti spreman, pa kako bude, kazao je na konferenciji za novinare u ruskom Rošćinu napadač Juventusa i hrvatske reprezentacije Mario Mandžukić.


Mandžukić je uvjeren je da Vatreni imaju kvalitetu za dobar rezultat u Rusiji.


»Već se dugo godina spominju te paralele s »Vatrenima« iz 1998., a svi znamo da imamo dobru momčad i dobre pojedince. Imamo svoje ciljeve, a prvi je proći skupinu i smatram da smo za to sposobni. Poslije je sve moguće. Naravno da želimo napraviti dobar rezultat, to mi nedostaje s reprezentacijom. Svi smo došli s tom namjerom, napraviti nešto veliko, no nismo jedina reprezentacija koja želi nešto postići, tako da tu želju treba pokazati na terenu. »Sve je u redu, kamp nam je odličan i imamo sve što nam treba. Teren je dobar i osjećamo se kao kod kuće. Naši domaćini potrudili su se osigurati nam što bolje uvjete kako bismo se optimalno pripremili«, kazao je Mandžukić, koji je govorio i o svom odnosu s izbornikom Zlatkom Dalićem.




»Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo kada je bilo najteže, a sada imamo zajednički cilj, svi smo usredotočeni na prvu utakmicu, a izbornik će najbolje znati kako nas pripremiti. Izbornik ima dobru komunikaciju sa svima, gradi dobar odnos s cijelom momčadi, a svakom je igraču drago da može razgovarati s trenerom, da ga može pitati za savjet i to nikako ne može biti negativno. Drago mi je što je takav. Motivacija ne može biti veća, igramo za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, i nema smisla pričati o umoru. Osim toga, u svim je reprezentacijama isto. Drago mi je za svakog našeg igrača da igra dobro i u klubu i u reprezentaciji, pa tako i za Kramarića. Neka je u dobroj formi i neka zabija golove, svi imamo koristi od toga. Sad je on u pravoj formi, možda će poslije biti netko drugi i sigurno je da Hrvatska ima obećavajuću budućnost«, zaključio je Mandžukić.