Mađarski izbornik

MARCO ROSSI: Hrvatska je favorit, ali ako budemo hrabri imamo izgleda na Poljudu

Hina

Marco Rossi/Foto REUTERS

Marco Rossi/Foto REUTERS

Znamo da nas očekuje vatrena atmosfera. Znamo sve o Hrvatskoj, o igračima, o načinu igre. Imate sjajnu i talentiranu ekipu, koju krasi borbeni duh. Za Hrvatsku sam navijao na svjetskom prvenstvu, ali sutra neću,« kazao je talijanski stručnjak



SPLIT Ako ćemo biti hrabri i agresivni imamo izgleda, ali na papiru Hrvatska je favorit,« kazao je mađarski izbornik Marco Rossi uoči sutrašnjeg ogleda na stadionu Poljud u kvalifikacijama za EURO 2020.


»Znamo da nas očekuje vatrena atmosfera. Znamo sve o Hrvatskoj, o igračima, o načinu igre. Imate sjajnu i talentiranu ekipu, koju krasi borbeni duh. Za Hrvatsku sam navijao na svjetskom prvenstvu, ali sutra neću,« kazao je talijanski stručnjak.


Mađari su doputovali u Split s brojnim problemima oko sastava. Neće biti junaka naše prve utakmice Matea Patkaia, te Dominika Szoboszlaia i Krisztiana Tamasa, a upitan je i nastup Barnabasa Besea. Patkai je u ožujku ove godine bio strijelac pobjedničkog pogotka protiv Hrvatske (2-1), a zabio je i jedini gol u pobjedi protiv Walesa igranoj u lipnju ove godine.




»Imamo problema s ozljedama i žutim kartonima. U odnosu na utakmicu koja je igrana u Mađarskoj imat ćemo četiri nova igrača u momčadi pri čemu su trojica u sredini terena. No, bitna je organizacija i motivacija. Znamo tko smo mi, ali i znamo tko je Hrvatska.«


Mađarska je pobijedila Hrvatsku preokretom (2-1) u drugom kolu 24. ožujka ove godine u Budimpešti. Rebić je donio vodstvo svjetskim doprvacima u 13. minuti, Szalai je izjednačio u 34. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Patkai u 76. minuti. Bila je to prva mađarska pobjeda u osam međusobnih susreta.


Rossi je tada iznenadio svog suparnika, sprema li neko iznenađenje za Split.


»Hrvatsku smo iznenadili u Budimpešti, teško je dva puta iznenaditi takvu ekipu. No bitno je da smo hrabri i puni samopouzdanja,« poručio je mađarski strateg.


Mađarska je na zadnjih 11 gostovanja u kvalifikacijama, Ligi nacija i prijateljskim dvobojima upisala samo jednu po pobjedu, uz čak osam poraza i dva neodlučena ishoda.U ovom kvalifikacijama Mađarska je slavila u Azerbajdžanu (3-1), a poražena je u Slovačkoj (0-2).

Mađarska se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine E s devet bodova, koliko ima i Slovačka na drugoj poziciji. Na vrhu je Hrvatska sa 10 bodova.