Kapetan kockastih

LUKA MODRIĆ ‘Ovo je nešto nevjerojatno. Povijesno. Zovite nas nogometnom dinastijom’

Hina

Reuters

Reuters

»Svaka titula je posebna. Možda je taj deseti naslov, ta 'Decima', bila posebnija jer je došla nakon dugo vremena, nakon dvanaest godina čekanja. Zato je možda bila drugačija, no i sve ostale su također posebne. Ne vjerujem da će itko to ponoviti«, istaknuo je Modrić



Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić osvojio je u subotu s Real Madridom treći naslov prvaka Europe zaredom što je nazvao »povijesnim« i »nevjerojatnim« uspjehom.


»Ovo je nešto nevjerojatno. Povijesno. Nisam siguran da će netko u nogometu to ponoviti. Osvojiti dvije Lige prvaka zaredom bilo je genijalno, ali ovo sada je povijesni uspjeh«, rekao je Modrić nakon finalne pobjede Real Madrida od 3-1 nad Liverpoolom. »Presretan sam«, naglasio je.


Real Madrid je osvojio Ligu prvaka 2014., 2016., 2017. i 2018. godine.




»Sjećam se kada su Chicago Bullsi, Boston Celticsi i Los Angeles Lakersi osvajali NBA naslove tri sezone zaredom pa se govorilo da su oni dinastija. Sada nas mogu zvati nogometnom dinastijom. Teško je ovo opisati riječima. Čini se lagano, no iza toga je puno napornog rada«, izjavio je 32-godišnji vezni igrač.


Modrić je tako došao do svog četvrtog naslova prvaka Europe što nije pošlo za rukom niti jednom drugom hrvatskom nogometašu. Prvi put je osvojio Ligu prvaka 2014. pobjedom nad Atletico Madridom, što je bio deseti naslov za Real Madrid i prvi nakon 2002. godine.


»Svaka titula je posebna. Možda je taj deseti naslov, ta ‘Decima’, bila posebnija jer je došla nakon dugo vremena, nakon dvanaest godina čekanja. Zato je možda bila drugačija, no i sve ostale su također posebne. Ne vjerujem da će itko to ponoviti«, istaknuo je Modrić.


Iduće godine finale Lige prvaka se igra na madridskom stadionu Wanda Metropolitano, domu Atletico Madrida.


»Bilo bi sjajno da ondje osvojim svoj peti naslov. Igrat će se u Madridu pa ćemo se spremiti za njega. Bilo bi to doista sjajno no sada moramo samo uživati u ovom trenutku«, zaključio je Modrić nakon 90 minuta odigranih protiv Liverpoola.