SP U RUSIJI

LUDA TEKMA: Chadli zabio sa sirenom za četvrtfinale s Brazilom i rasplakao Japance

P. N.

Marouane Fellaini/Foto REUTERS

Marouane Fellaini/Foto REUTERS



ROSTOV Kakva drama u Rostovu! Japanci su početkom nastavka stekli dva pogotka prednosti, sve je mirisalo na veliku senzaciju, a onda je Belgija u razmaku od samo četiri minute stigla do dva pogotka, aktivirala je svoje zračne snage. Pogotke su glavom postigli Vertonghen i Fellaini. Japanci su se unatoč tome fanatičnom borbenošću približavali produžecima. Imali su u posljednjoj minuti i udarac iz kuta, no upravo im se ta prilika na kraju osvetila. Vratar Curtois bio je najviši u kaznenom prostoru, rukom je pokrenuo kontru svoje momčadi. Japanci su zaboravili na obranu, a Chadli doslovce sa sirenom zabio za konačnih 2:3, rasplakao Japance i donio svojoj reprezentacije prolaz u četvrtfinale, te susret protiv Brazila 6. srpnja.  


90.+4 minuta: Kraj utakmice.


GOL!! U posljednjoj, četvrtoj minuti sudačke nadoknade vremena Belgijanci su odjurili u kontru koju je iskoristio Chadli za pobjedu Belgije.




86. minuta: Kawashima drži Japance na “životu”, skinuo je zicer Lukakua 


GOL!! Fellaini glavom na ubačaj Hazarda u 74. minuti pogađa za 2:2. Belgijanci su postignuli dva pogotka u četiri minute.


GOL!! Belgijanci su sretno stigli do pogotka nade u 70. minuti. Vertonghen je glavom s velike udaljenost iznenadio Kawashimu.


62. minuta: Lukaku glavom s nekoliko metara nije uspio smjestiti loptu u mrežu.


GOL!! Inui je u 52. minuti uvećao vodstvo Japana preciznim udarcem s 20 metara pogodio je u donji lijevi kut. Nova senzacija u Rusiji je na pomolu!


49. minuta: Belgijanci su odmah uzvratili. Hazard je pogodio vratnicu.


GOL!! Kontra Japanaca u 48. minuti urodila je plodom. Haraguchi je pobjegao po desnoj strani, a onda po ulasku u kazneni prostor poslao loptu u suprotni kut.


46. minuta: Krenulo je drugo poluvrijeme.


45. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme.


45. minuta: Nagatomo je umalo iznenadio Curotisa kojemu je lopta prošla kroz noge, ali ju je uspio prigrliti prije gol-linije.


39. minuta: Belgijanci stišću obruč oko suparničkih vratiju, ali fanatična japanska obrana odolijeva.


31. minuta: Uzvratili su Japanci, Inui je pokušao glavom.


27. minuta: Belgijanci su stisnuli papučicu gasa, redaju se napadi prema japanskim vratima. Kawashima je odbio udarac Hazarda.


25. minuta: Prva velika prilika. Lukaku je  utrčao na prvu vratnicu i ubačaj Mertensa, ali je malo prebrzo natrčao na loptu pa nije uspio uputiti udarac s četiri, pet metara. Branič Yoshida uspio je s izbiti loptu i otkloniti opasnost. 


23. minuta: Obje reprezentacije nametnule su dosta visoki ritam, no većina akcija završava nadomak kaznenog prostora.


1. minuta: Kagawa je oprobao udarac i poslao loptu kraj gola.


Japan – Belgija 2:3


Stadion Rostov Arena. Gledatelja: 45.000. Sudac: Malang Diedhiou (Senegal). Strijelci: 1:0 Haraguchi (48′), 2:0 Inui (52′), 2:1  Vertonghen (70′), 2:2 Fellaini (74′), 2:3 Chadli (90’+4).  Žuti kartoni: Shibasaki (Japan).


JAPAN: Kawashima – Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo – Hasebe, Shibasaki (od 81′ Yamaguchi) – Haraguchi (od 81′ Honda), Kagawa, Inui – Osako.


BELGIJA: Courtios – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel,  Carrasco (65′ Chadli) – Mertens (od 65′ Felaini), Lukaku, Hazard.