Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. listopada 2019.
Ispis članka: I MEDIJI U BIH SLAVE VATRENE 'Ako smo bar malo pametni, moramo učiti od njih' - Novi List

NoviList.hr

I MEDIJI U BIH SLAVE VATRENE 'Ako smo bar malo pametni, moramo učiti od njih'

Slavi i regija

16. srpanj 2018 10:01

Napisao: HINA

Reuters

Kraj svjetskog prvenstva u nogometu i uspjeh koji je u Rusiji ostvarila reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak je na naslovnicama većine bosanskohercegovačkih dnevnih listova pri čemu gotovo svi ističu kako je ovo za hrvatske nogometaše bio povijesni uspjeh.

»Hrvatska viceprvak svijeta«, veliki je naslov kojim je svoje čitatelje na prvoj stranici izvijestilo sarajevsko »Oslobođenje«. List piše kako su u finalnom meču Francuzi pobijedili uz dosta sreće iako je jasno da je Hrvatska bila bolja i tijekom igre pokazala više.

»Dnevni avaz« piše o »spektakularnom finalu« a u naslovu ističe kako su Francuzi na kraju ispali bolji od hrvatskih nogometaša koje je sustigao umor iz prethodnih utakmica pa više od drugog mjesta nisu ni mogli postići.

Iako su Francuzi uspjeli postati najboljom nogometnom momčadi na svijetu, Hrvatska je pod vodstvom izbornika, Livnjaka Zlatka Dalića, imala veliku želju i pokazala hrabrost i ofenzivnost na terenu stadiona Lužnjiki, piše list

U posebnom komentaru »Avaz« ističe kako Hrvatska zaslužuje sve čestitke unatoč tome što nije slavila u finalu.

»Napravili su veliki uspjeh za svoju zemlju ali i za nas (BiH) i za regiju. Ako smo bar malo pametni moramo učiti od njih«, piše list.

Banjolučke »Nezavisne novine« također su opširno izvijestile o ishodu finalne utakmice, odajući priznanje hrvatskim nogometašima za dosad najveći uspjeh.